Ferrari lansează prima maşină electrică în mai puţin de patru ani. Compania a numit un director general care a lucrat la ecranele iPhone

Constructorul italian de automobile sportive Ferrari a decis să îl numească în postul de director general pe veteranul din industria tehnologiei Benedetto Vigna, în ideea de a duce un producător renumit pentru automobilele sale sportive cu motoare pe benzină în noua era a mobilităţii electrice.

09 iun. 2021, 18:38
Ferrari lansează prima maşină electrică în mai puţin de patru ani. Compania a numit un director general care a lucrat la ecranele iPhone

În vârstă de 52 de ani, Benedetto Vigna este un absolvent de Fizică şi în prezent conduce cea mai importantă divizie a producătorului de cipuri STMicroelectronics, unde a lucrat începând din 1995 şi a ajutat la dezvoltarea unor tehnologii utilizate la ecranele telefoanelor iPhone. „Experienţa sa unică dobândită în cei 26 de ani în care a lucrat în centrul industriei semiconductorilor, care transformă rapid sectorul auto, va accelara capacitatea Ferrari de a introduce tehnologiile de ultimă generaţie”, a informat miercuri producătorul auto italian într-un comunicat de presă, preluat de Agerpres.

În condiţiile în care maşinile sale au un preţ de cost începând de la 200.000 de euro, investitorii consideră Ferrari mai mult un producător de articole de lux decât un constructor auto şi în trecut au existat speculaţii că noul CEO ar urma să provină din industria produselor de lux.

Numirea lui Vigna pune capăt unei perioade de şase lui în care postul de director general de la Ferrari a fost vacant, după ce Louis Camilleri şi-a anunţat demisia anticipată în luna decembrie a anului trecut din motive personale.

Citeşte şi O fabrică din Iaşi produce cabluri de încărcare pentru Ferrari, Tesla sau Mercedes. Este singura din România

Ferrari, care oferă deja unele modele hibride, a promis că primul său automobil complet electric va fi lansat până în 2025.

Pietro Solidoro, analist la firma Bestinver, spune că numirea lui Benedetto Vigna în postul de CEO ar trebui să diminueze îngrijorările existente pe piaţă cu privire la viitorul Ferrari în era automobilelor electrice. „Credem că va fi capabil să accelereze capacitatea Ferrari de a rămâne în fruntea plutonului în trecerea la următoarea generaţie de tehnologii„, a spus Solidoro.

În prezent, Benedetto Vigna este preşedinte la ST’s Analog, Micro-electromechanical Systems and Sensors group, cea mai mare şi mai profitabilă divizie a STMicroelectronics. Vigna va pleca de la STMicroelectronics în data de 31 august şi a doua zi va prelua postul de CEO al Ferrari.

În pofida pandemiei, Ferrari a înregistrat un profit net anul trecut şi nu a anunţat întârzieri în lansare de noi modele. Cu toate acestea, Vigna se va confrunta cu o serie de provocări în tranziţia unui producător de automobile sportive la mobilitatea electrică. Una dintre aceste provocări va fi îmbunătăţirea performanţelor echipei Ferrari în cursele de Formula 1, după cel mai slab sezon din ultimii 40 de ani. De asemenea, Vigna va superviza strategia de extindere a mărcii Ferrari, fără a afecta exclusivitatea care a stat la baza preţurilor şi profiturilor înregistrate de producătorul italian.

Citeşte şi A fost lansat Bugatti Chiron Super Sport, bolidul exclusivist pentru care un român cu salariu mediu ar trebuie să muncească 460 de ani să şi-l permită


loading...
Partenerii noștri