A fost lansat Bugatti Chiron Super Sport, bolidul exclusivist pentru care un român cu salariu mediu ar trebuie să muncească 460 de ani să şi-l permită

Bugatti a lansat modelul Chiron Super Sport, un bolid cu 1.577 de cai putere care atinge 100 de kilometri pe oră în mai puţin de trei secunde. Doar 60 de exemplare vor fi construite în întreaga lume. Super maşina va avea concurenţi direcţi Hennessey Venom GT şi Koenigsegg Regera.

09 iun. 2021, 17:51
A fost lansat Bugatti Chiron Super Sport, bolidul exclusivist pentru care un român cu salariu mediu ar trebuie să muncească 460 de ani să şi-l permită

Bugatti Chiron Super Sport costă 3.3 millioane de lire sterline, adică echivalentul a 3,82 milioane de euro. Prin comparaţie, un român cu salariu lunar mediu net pe economie de aproape 3.400 de lei (691 euro) ar trebui muncească 460 de ani pentru a-şi permite această maşină exclusivistă.

Producătorul francez Bugatti susţine că noul bolid Chiron Super Sport atinge viteza de 100 de kilometri pe oră în mai puţin de trei secunde, iar la 150 km/h în 5,8 secunde. Pentru o experienţă demnă de maşinile de curse, pasionaţii trebuie să plătească un preţ pe măsură.

Noul bolid este capabil să prindă 440 de kilometri pe oră. Mulţi vor simţi un gol în stomac deoarece viteza e mai mare decât cea atinsă de avioane la decolare.

Citeşte şi: RAR anunţă înmatricularea în România a unui Bugatti Veyron de două milioane de dolari 

Noul Bugatti Chiron Super Sport va avea concurenţi direcţi Hennessey Venom GT şi Koenigsegg Regera, bolizi care pot depăşi pragul de 400 de kilometri pe oră.

„Cu Chiron Super Sport urmăm lunga tradiţie de a combina viteze extreme cu excelenţă absolută”, a declarat Stephan Winkelmann, preşedintele Bugatti.

Super maşina va fi produs doar în 60 de exemplare, scrie Daily Mail.

Citeşte şi: O fabrică din Iaşi produce cabluri de încărcare pentru Ferrari, Tesla sau Mercedes. Este singura din România

Bugatti Chiron Super Sport, modelul GT care poate fi folosit în fiecare zi

Producătorul auto din Molsheim susţine că Bugatti Chiron Super Sport este cel mai performant „grand tourer” deoarece este cel mai puternic motor cu ardere internă.

Caroseria este cu 25 de centimetri mai lungă decât a unui Chiron standard, iar motorul W16 de 8.0 litri, quad-turbo, dezvoltă 1.600 de cai putere și 1.600 Nm cuplu.

Bugatti Chiron Super Sport atinge 200 de km/h în 5.8 secunde, iar repriza de la 0-300 km/h durează 12.1 secunde. Mașina accelerează de la 0 la 400 km/h cu șapte procente mai rapid decât un Chiron standard.

Preţul de pornire de 3,82 de milioane de euro este de departe unul mic faţă de cel cerut pentru modelul exclusivist La Voiture Noire. Lansat în 2019, bolidul are un preţ de 11,3 milioane de lire sterline.

Producția va demara în curând, iar primele exemplare vor fi livrate la începutul anului 2022.

Citeşte şi: Cum arată cea mai scumpă maşină din lume. Modelul Rolls-Royce care costă aproape cât toată averea lui Hagi