Festival de muzică de cameră la Cetatea Fortificată Prejmer, din Braşov

Cetatea fortificată Prejmer va găzdui începând de duminică, timp de aproape o lună, cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului de muzică de cameră Diletto Musicale. Concertul este organizat de Biserica Evanghelică Prejmer,  Ambasada Germaniei la Bucureşti şi Fundaţia "Siebenburgisch Sachsische Stiftung", scrie agerpres.ro.

RomaniaTV.net
29 iul. 2012, 11:19
Festival de muzică de cameră la Cetatea Fortificată Prejmer, din Braşov

Continuând tradiţia ultimilor ani, concertele de la Prejmer aduc în faţa publicului o ofertă muzicală diversificată, ce se întinde de la piese duo instrumental, trio sau cvintet, până la lucrări vocal-instrumentale.

Concertul de deschidere va fi susţinut de un ansamblu din Sibiu format din Klaus Maertin Philippi (oboi), Ciprian Dancu (clarinet) Szilard Albert şi Irina Dancu (viori), Alina Stavăr( violă) şi Kurt Philippi (violoncel), care vor interpreta un cvartet şi un cvintet de W.A.Mozart şi lucrări pentru oboi şi clarinet.

Intrarea la concerte este liberă, participanţii având posibilitatea de a face o donaţie benevolă ce va contribui la restaurarea orgilor.

La finalul fiecărui concert spectatorii şi muzicienii au ocazia de a schimba impresii la un pahar de suc de corcoduşe sau must de mere, care va fi servit în grădina cetăţii.

Festivalului de muzică de cameră Diletto Musicale se va încheia pe 26 august.