Festivalul Brazilor de Crăciun va avea loc pe 4 decembrie la Bucureşti

Gala celei de-a 14-a ediţii a Festivalului Brazilor de Crăciun, care are ca scop vinderea unor obiecte unicat semnate de creatori locali celebri, va avea loc pe 4 decembrie la Stejarii Country Club, Bucureşti, informează organizatorii, Salvaţi Copiii.

29 oct. 2014, 14:05
Festivalul Brazilor de Crăciun va avea loc pe 4 decembrie la Bucureşti

Festivalul Brazilor de Crăciun reuneşte cei mai influenţi antreprenori, oameni de business şi de media.

Evenimentul cuprinde o licitaţie de brazi de Crăciun, concepuţi exclusiv pentru această ocazie de unii dintre cei mai cunoscuţi designeri din ţară. Creatorii confirmaţi pentru acest an sunt Doina Levintza, Lena Criveanu, Stephan Pelger, Iris Şerban, Rhea Costa, Malvina Cervenschi, Mihnea Ghilduş (pentru Dizainăr), Carmen Ormenişan, Anca Fetcu (pentru Bucharest Design Center), Ramona Filip, Laura8, Anca Lungu, Alexandru Ghilduş, Irina Neacşu, Andreea Bădală (pentru Murmur). Anul trecut, brazii au fost licitaţi cu sume cuprinse între 700 şi 6.300 de euro.

Toate sumele obţinute din vânzarea brazilor sunt destinate finanţării programelor educaţionale ale organizaţiei Salvaţi Copiii, în vederea asigurării accesului la educaţie a copiilor proveniţi din medii defavorizate.

Până în prezent, prin intermediul Festivalului Brazilor de Crăciun, organizaţia Salvaţi Copiii a reuşit strângerea a circa 3 milioane de euro, utilizaţi pentru asistarea a aproape 20.000 de beneficiari, prin integrarea şcolară a copiilor nevoiţi să muncească şi facilitarea accesului la educaţie şi prevenirea abandonului şcolar în rândul celor din comunităţile defavorizate.

Potrivit statisticilor publicate de Salvaţi Copiii, 387.000 de copii cu vârste cuprinse între 3 şi 17 ani, reprezentând 12% din totalul populaţiei din această grupă de vârstă, nu sunt înscrişi în nicio formă de învăţământ. De asemenea, organizaţia neguvernamentală notează că există, în România, între 81.500 (estimări oficiale) şi 350.000 (estimările mediului ONG) de copii ai căror părinţi muncesc în străinătate. Unul din zece copii trăieşte în gospodării în care nicio persoană nu are un loc de muncă.

„Le mulţumim tuturor celor care au ne-au sprijinit în cadrul ediţiilor anterioare şi invităm companiile interesate de investiţia în viitorul acestor copii să ni se alăture şi anul acesta. Este o gală caritabilă – fanion, în care mondenul, luxul se îmbină cu o cauză cu greutate, căreia încercăm, inclusiv pe această cale, să-i găsim rezolvare”, a declarat preşedintele executiv al Salvaţi Copiii România, Gabriela Alexandrescu, conform sursei citate.