Festivalul Internaţional al Şcolilor de Teatru a ajuns la final. Momente de EXCEPŢIE la ultima reprezentaţie

Momente de excepţie la Teatrul Metropolis din Capitală! În ultima seară a Festivalului Internaţional al Şcolilor de Teatru, "Povestea celor şapte spânzuraţi", pusă în scenă de actorii de la Institutul RUS de Arte s-a jucat cu casa închisă. Spectatorii au urmărit captivaţi piesa, iar la sfârşit i-au răsplătit pe tinerii actori cu ropote de aplauze.

08 iul. 2019, 17:07
Festivalul Internaţional al Şcolilor de Teatru a ajuns la final. Momente de EXCEPŢIE la ultima reprezentaţie

Cei şapte studenţi ai Institutului Cultural Român au explorat timp de trei săptămâni modalităţi de a transforma o nuvelă într-o producţie de teatru, la graniţa dintre mişcare, text şi conexiune cu publicul.

Cu reprezentaţia „Povestea celor şapte spânzuraţi”, cea de-a şasea ediţie a Festivalului Internaţional al Şcolilor de Teatru a luat sfârşit, dar organizatorii promit că la anul vor reveni în forţă.

11 renumite facultăți de teatru și artă dramatică, șase din țară și cinci din străinătate, au participat anul acesta la cea de-a VI-a ediţie a Festivalului Internaţional al Şcolilor de Teatru, în intervalul 1-7 iulie, la Bucureşti. Evenimentul a fost organizat de Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, în parteneriat cu Asociația Festivalul Internațional al Școlilor de Teatru, Teatrul Bulandra și Teatrul Metropolis, UNATC, cu sprijinul Institutului Cultural Român. Intrarea este liberă.

Marius Manole şi Şerban Pavlu, lecţie de teatru la Festivalul Internaţional al Şcolilor de Teatru

Spectacolele din cadrul Festivalului Internaţional al Şcolilor de Teatru au avut loc în sălile de la Teatrul Bulandra și Teatrul Metropolis și au fost susținute de Accademia Teatrale Veneta (Veneția – Italia), Athanor Academy for Theatre and Film ( Passau – Germania) – școli care au participat pentru prima dată la FIST –, State Institute of Performing Arts (Sankt Petersburg – Rusia), The Academy Of Performing Arts in Bratislava (Slovacia), Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice (Chișinău – Republica Moldova), Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea de Arte din Târgu Mureș, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, Universitatea Hyperion din București, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București.

Printre punctele forte ale festivalului s-au numărat și un workshop de trei zile cu Andreas Manolikakis, director al Departamentului de Regie și profesor de regie și actorie la celebra Actors Studio Drama School, New York.

Festivalul Internaţional al Şcolilor de Teatru, în intervalul 1-7 iulie, la Bucureşti