FETELE sunt mai PERFORMANTE la şcoală decât băieţii

Publicat: Miercuri, 06 August 2014 18:35 // Actualizat: Miercuri, 06 August 2014 18:35 // Sursa: romaniatv.net

Fetele obţin rezultate şcolare mai bune decât băieţii pe toată durata studiilor, la toate materiile, arată o amplă cercetare desfăşurată pe aproximativ un milion de elevi (număr egal de fete şi băieţi) din circa 30 de ţări (de pe cinci continente), pe parcursul a câteva decenii.

Fetele se descurcă la şcoală mai bine decât băieţii, arată un colosal studiu de sinteză al unei echipe de la Universitatea New Brunswick (Canada), relatează miercuri passionsante.be.

Spre deosebire de alte studii, care evaluează punctual (în cadrul unei şedinţe de teste) capacităţile copiilor şi adolescenţilor, cel al cercetătorilor canadieni s-a concentrat pe performanţele efective pe toată perioada şcolarizării. Diferenţa creşte progresiv de la şcoala primară la cea secundară, dar descreşte în cursul studiilor superioare. Global, supremaţia fetelor nu este copleşitoare, însă este reală.

Citeşte şi Vedete celebre care nu au terminat nici măcar liceul

Acest lucru este valabil chiar şi în cazul materiilor considerate ca mai degrabă masculine (îndeosebi matematică şi ştiinţe). Rezultatele mai bune ale fetelor s-ar putea explica prin faptul că sunt mai sârguincioase la şcoală, poate pentru a demonstra că sunt cel puţin la fel de competente ca băieţii. Fenomenul este mondial, ţin să sublinieze cercetătorii canadieni.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
06 aug 19:00
...la toate materiile, arată o amplă cercetare desfăşurată pe aproximativ un milion de elevi (număr egal de fete …read more ...
1
EUR
4.7786
RON
15 Dec
noapte 6 °
zi 11 °
Ultimele joburi adaugate
24 H