Fetiţa blondă descoperită la o familie de ţigani din Dublin este supusă testelor ADN

Autorităţile irlandeze au realizat teste ADN pentru a încerca să determine identitatea fetiţei din Dublin, în vârstă de şapte ani, blondă cu ochi albaştri, găsită la o familie de romi de origine română, care au dat asigurări că sunt părinţii ei naturali, au informat surse oficiale citate miercuri de EFE, informează Agerpres.

RomaniaTV.net
23 oct. 2013, 13:19
Fetiţa blondă descoperită la o familie de ţigani din Dublin este supusă testelor ADN

Agenţi ai Poliţiei irlandeze, alertaţi de un vecin, s-au prezentat luni la domiciliul familiei din Tallaght, un cartier sărăcăcios din capitală, pentru a vorbi cu părinţii, şi au găsit fetiţa printre alţi copii minori.

Presupuşii părinţi au asigurat că este vorba de fiica lor, dar explicaţiile şi actele prezentate nu au convins poliţia care le-a retras custodia, conform Legii de Protecţie a Minorilor din 1991.

Citeşte şi Grecii anchetează încă zece DISPARIŢII DE COPII, după cazul fetiţei MISTERIOASE din tabăra de romi

Fetiţa a fost plasată într-un centru pentru minori care a cerut justiţiei custodia temporară, cât timp laboratorul va analiza probele biologice, potrivit Agerpres.

Citeşte şi INCREDIBIL: Copii romi, de origine română, angajaţi ca ASASINI de mafia din Napoli VIDEO

Potrivit televiziunii publice RTE, părinţii fetiţei, care nu au fost arestaţi şi se declară nevinovaţi, colaborează la anchetă şi au acceptat să se supună unor teste ADN.

În timpul vizitei de luni a agenţilor, care a durat câteva ore, părinţii au asigurat că fetiţa s-a născut la Spitalul Coombe din Dublin, în aprilie 2006, însă datele verificate cu ajutorul autorităţilor medicale au trezit suspiciuni. Certificatul de naştere al fetiţei a fost considerat „puţin concludent”, iar poza din paşaportul prezentat de familie arăta o fetiţă mult mai mică şi nu ajută pentru a o compara cu înfăţişarea sa actuală