Fetiţa cu transplant hepatic avea ciroză, nu boala Wilson. Medic: „Avea 15 kilograme. Boala exista de câţiva ani!”

Apar noi detalii în cazul fetiţei de cinci ani, care a murit după ce i s-a făcut transplant hepatic. Medicii spun că aceasta avea de fapt ciroză, nu boala Wilson.

19 mai 2022, 20:34
Fetiţa cu transplant hepatic avea ciroză, nu boala Wilson. Medic: „Avea 15 kilograme. Boala exista de câţiva ani!”
Fetiţa cu transplant hepatic avea ciroză, nu boala Wilson

Fetiţa cu transplant hepatic avea ciroză, nu boala Wilson. Încă este confuzie în cazul fetiţei de cinci ani, care a murit după transplantul de ficat.

Fetiţa cu transplant hepatic avea ciroză. Medic: „Acel copil de 5 ani avea 15 kilograme”

Întâi s-a zis că suferă de o hepatită misterioasă, apoi de Boala Wilson, iar acum medicii spune că fetiţa de cinci ani, care a murit după transplantul de ficat, suferea, de fapt, de ciroză.

Citeşte şi Un nou scandal legat de vaccinarea anticovid. Sandra Alexiu: „M-am săturat! Nu e bine!”

„Am decis să efectuăm transplantul în urgență, a avut indicație de transplant, dar avea multiple probleme neurologice, hematologice. Acel copil, la 5 ani, avea 15 kg. Nu a fost o insuficiență de cauză misterioasă. În timpul transplantului, ficățelul era cirotic. Era o boală care exista de câțiva ani la fetiță și care a dus la această insuficiență acută și care a necesitat transplant de urgență. În zilele următoare vom afla și cauza cirozei”, a spus Vlad Brașoveanu – șeful secției Chirurgie și Transplant Hepatic, potrivit Digi24. 

După transplantul de ficat, starea copilei s-a îmbunătățit. Mai mult, aceasta a putut chiar vorbi cu părinţii săi.

„Am reușit să detubăm pacienta și a fost extraordinar, pentru că a putut vorbi puțin cu mama, tata, după care au apărut modificări la nivelul tubului digestiv și pulmonar. A necesitat reintubarea și ulterior drenajul. Explicațiile le dăm cu multă tristețe, pentru că fiecare vine la spital să se facă bine”, a spus Dana Tomescu – șefa secției ATI de la Fundeni

Radu Zamfir, directorul Agenției Naționale de Transplant, spune că se fac demersuri pentru a se dezvolta centrul de transplant hepatic Grigore Alexandrescu.

Reamintim că fetița în vârstă de 5 ani, care a fost supusă unui transplant de ficat, a murit miercuri. Transplantul de ficat la fost realizat la începutul lunii mai, donatorul fiind un tânăr de 17 ani.

Fetiţa ajunsese într-o stare de insuficiență hepatică acută, care necesita transplant de urgență. Salvarea ei a venit de la adolescentul aflat în moarte cerebrală. Părinții lui au acceptat să-i doneze organele. Ficatul a fost împărțit în două, lobul stâng a fost primit de fetiță, iar lobul drept a ajuns la un adult.

Citeşte şi Variola maimuţei este noul COVID-19. Virusul care îi îngrozeşte pe epidemiologi se extinde în Europa