Fetița de 11 ani cu un IQ mai mare decât al lui Albert Einstein. Chiar dacă suferă de autism, e deja la master și vrea să lucreze la NASA

Adhara Perez, o fetiță de 11 ani care suferă de autism, uimește lumea. Are un IQ mai mare decât Albert Einstein sau Stephen Hawking.

10 mai 2023, 09:25
Fetița de 11 ani cu un IQ mai mare decât al lui Albert Einstein. Chiar dacă suferă de autism, e deja la master și vrea să lucreze la NASA
Adhara Perez, fetița care suferă de autism și are un IQ mai mare decât Albert Einstein

Chiar dacă suferă de autism, Ahdhara Perez nu se dă bătută nicio clipă. Faptul că are această afecțiune sau că trăiește într-un cartier sărac din Ciudad din Mexico nu a contat niciodată pentur ea. Are doar 11 ani, un IQ mai mare decât Albert Einstein și își dorește să ajungă astronaut la NASA.

Parcursul ei la școală a fost unul special. Acum trei ani a absolvit liceul, a făcut și facultatea, iar acum urmează un masterat în inginerie și matematică. Adhara colaborează cu Agenția Spațială Mexicană pentru a promova dragostea pentru spațiu printre copiii de vârsta ei, potrivit Daily Mail.

Citește și: Einstein credea în extratereștri! Declarațiile șoc ale marelui fizician: „De ce să existe viață umană doar pe Pământ?!”

Fetița a primit diagnosticul de autism pe când avea trei ani, iar copilăria ei nu a fost tocmai cea mai frumoasă, din cauza colegilor de școală care îi vorbeau urât pentru că are autism. Nici profesorii nu au fost foarte departe, așa că Adhara a fost mutată în școli diferite, de trei ori.

„Profesorii nu erau foarte emaptici. A început să se excludă, nu voia să se joace cu colegii ei, se simțea ciudată, diferită. Putea să meargă la școală pentru o vreme, dar apoi nu mai putea, adormea, nu mai voia să facă lucruri. Era foarte deprimată, oamenii nu aveau empatie, făceau glume pe seama ei”, a declarat mama Adharei.

Micuța a învățat de una singură algebră și Tabelul lui Mendeleev, mama ei crezând că face aceste lucruri din plictiseală. Femeia a dus-o pe Adhara la terapie, pentru că se vedea că este deprimată. Imediat după, a fost sfătuită ca fiica ei să fie înscrisă la o școală pentru copii supradotați.

Citește și: A murit Peter Scott-Morgan, omul de știință care s-a „transformat în robot”

Ea a trecut prin mai multe teste de inteligență și s-a ajuns la concluzia că fetița are un IQ de 162, mai mare decât cel al lui Albert Einstein sau Stephen Hawking, fiecare cu un coeficient de inteligență de 162. Ea este acum fascinată de Hawking, după ce medicul ei i-a spus câte ceva despre fizician. Astfel s-a născut pasiunea ei pentru spațiu.

„Vreau să merg în spațiu și să colonizez Marte. Dacă nu îți place locul în care teafli, imaginează-ți unde vrei să fii. Eu mă văd la NASA, așa că merită o încercare”, a declarat fetița.

Aceasta ar vrea să-și continue studiile la Universitatea din Arizona, deoarece este foarte interesată de astrofizică. Universitatea i-a oferit chiar și o bursă, dar nu a putut merge din cauza unor probleme cu bursa.