Constanţa: Fetiţa de 11 ani, însărcinată, îşi pune viaţa în pericol

Medicii avertizează că o sarcină în preadolescenţă poate avea efecte devastatoare asupra organismului viitoarei mămici.

RomaniaTV.net
09 ian. 2012, 08:51
Constanţa: Fetiţa de 11 ani, însărcinată, îşi pune viaţa în pericol

Medicii spun că fetiţa în vârstă de 11 ani, însărcinată în 24 de săptămâni, nu este dezvolată pentru a putea duce o sarcină. Mai mult, în astfel de situaţii pot apărea complicaţii şi s-ar putea ajunge chiar la avort spontan sau naştere prematură.

Mai grav decât atât, pot apărea şi infecţii ale cavităţii uterine, care vor afecta ulterior viaţa sexuală şi ar putea duce inclusiv la sterilitate şi chiar deces.

Tânăra, în vârstă de 11 ani, a rămas însărcinată cu băiatul de 21 de ani cu care a avut o relaţie în perioada iulie-decembrie 2011. Tânărul a ajuns pe mâna poliţiştilor, a fost audiat şi a primit ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore.

„A fost audiat de către colegii mei, în prezent se află la Parchet cu propunere de arestare”, a declarat Carmen Şerbănescu, purtător de cuvânt IPJ Constanţa.

Tânărul sustine că pe toată perioada relaţiei dintre el şi fetiţa de 11 ani, mama acesteia ar fi ştiut ce se întâmplă şi, nu o dată, i-ar fi văzut chiar în acelaşi pat. Totodată era prieten cu fratele fetei. Mihai Vasilescu a fost reţinut pentru 24 de ore pentru săvârşirea infracţiunii de întreţinere de raporturi sexuale cu o minoră.