Fetiţa de 13 ani care a încercat să-şi salveze prietena de 6 ani în atacul din Colorado VIDEO

La numai 13 ani a încercat să salveze o viaţă. Este vorba despre o fetiţă care a supravieţuit atacului de la cinematograful din Denver.

RomaniaTV.net
23 iul. 2012, 15:11

Fetiţa a încercat, fără succes însă, să o salveze pe cea mai tânără victimă a  atacului, în vârstă de 6 ani, Veronica.

Veronica Moser-Sullivan şi Kaylan, prietena ei de 13 ani, au mers la film împreună cu mama acesteia, Ashley – care era însărcinată şi care a suferit trei împuşcături, dar a supravieţuit în mod miraculos, la fel ca şi fătul său – şi cu mai mulţi amici.

„Sunt încă în stare de şoc. Nu cred că îmi dau încă seama de tot ceea ce mi s-a întâmplat. A fost la film cu alte 5 persoane, iar 3 dintre ele au fost împuşcate. A fost înspăimântător pentru că nu puteam vedea… nu puteam vedea omul care face asta”, a povestit Kaylan, citată de The Sun.

Când tânărul de 24 de ani a deschis focul, gloanţele au lovit-o pe micuţa Veronica, pe mama ei şi pe un amic venit cu ele. În haosul produs, peste fetiţa de 6 ani a căzut o altă victimă împuşcată.

„Îl întrebam pe omul care căzuse peste cea pe care voiam să o salvez dacă se poate mişca, iar el îmi spunea că nu poate, că este amorţit. Eu îl imploram să încerce pentru că trebuie să ieşim de acolo”, a povstit Kaylan.  „A încercat tot ce putea pentru a salva o altă persoană”, a povestit mama lui Kaylan, Heather.

Fetiţa de 13 ani a reuşit să o scoată pe Veronica de sub rănit şi a încercat minute în şir să o readucă la viaţă. Abia când poliţia a intrat în sala de cinema, Kaylan s-a oprit. În tot acest timp mama Veronicăi, lovită de trei gloanţe, zăcea inconştientă pe jos. Femeia, care este gravidă, a fost salvată în ciuda faptului că unul din gloanţe o lovise în abdomen.

 Ucigaşul din Denver, James Holmes, a fost adus luni în faţa magistraţilor, pentru prima oară după masacrul din cinematograf de vineri, de la premiera unui nou film din seria Batman. Cel care se credea „Joker”, duşmanul de moarte al lui Batman, a apărut cu părul colorat în portocaliu şi galben şi nu a scos niciun cuvânt în faţa judecătorilor.