Fetiță de 3 ani, printre răniții în explozia unei rulote de fast food din Maramureș. Copila se afla în brațele tatălui ei

Un jandarm și fetița lui de 3 ani sunt printre oamenii răniți în explozia unei rulote de fast food din localitatea Botiza, județul Maramureș. Într-o fracţiune de secundă, cinci oameni au fost grav răniți.

24 ian. 2023, 09:30
Fetiță de 3 ani, printre răniții în explozia unei rulote de fast food din Maramureș. Copila se afla în brațele tatălui ei

O fetiță de 3 ani a ajuns cu arsuri la un spital din București după ce a fost rănită într-o explozie în Maramureș. Copila de 3 ani se afla în brațele tatălui ei, angajat al Jandarmeriei Maramureș în vârstă de 28 de ani, în momentul în care s-a produs deflagrația. Aşteptau în faţa rulotei să primească comanda. Ambii au fost răniți grav. Fetița este intubată şi are arsuri de gradul l pe faţă, mâini şi gambe, reprezentând 15% din suprafaţa corpului. Zilele următoare, în funcţie de evoluţia locală, medicii vor decide dacă va necesita vreo intervenţie chirurgicală de grefare.

La coadă, mai era un client. În interiorul fast food-ului, proprietarii – soţ şi soţie – lucrau de zor. La un moment dat s-a produs o explozie în interiorul rulotei. Suflul deflagraţiei a distrus și un autoturism parcat în apropiere, potrivit vasiledale.ro.

Patru dintre victime, toți adulți, au fost transportate pentru îngrijiri medicale la Spitalul Judeţean de Urgenţă din municipiul Baia Mare. O tânără de 26 de ani, proprietara rulotei, este în stare gravă. Femeia a suferit arsuri ale căilor respiratorii și a fost intubată.

Citește și: Tatăl lui Ionuț Anghel, copilul ucis în urmă cu 10 ani de câini: „Problema în cazul lui Ionuț a fost rezolvată temporar. Au fost lăsate iar haitele să se strângă”

”Doi dintre ei au arsuri de 15%, vor urca pe secţia Chirurgie Plastică. Un pacient de 38 de ani cu 40% aproximativ arsuri faţă-mâini, care va merge pe secţia de Terapie Intensivă. Şi o pacientă de 26 de ani intubată, cu arsuri ale căilor respiratorii”, a declarat Alexandru Oros, manager Spitalul Județean de Urgență Baia Mare.

Din cauza rănilor, fetița de 3 ani a fost dusă de urgenţă cu elicopterul SMURD la Sibiu. De acolo, din cauza ceții, a fost preluată de o ambulanță care transportat-o la Bucureşti la Spitalul de copii ”Grigore Alexandrescu”.

Poliţiştii au început cercetările pentru vătămare corporală din culpă, distrugere din culpă și nerespectarea măsurilor de securitate în muncă.