Tatăl lui Ionuț Anghel, copilul ucis în urmă cu 10 ani de câini: „Problema în cazul lui Ionuț a fost rezolvată temporar. Au fost lăsate iar haitele să se strângă”

Acum 10 ani, Ionuț Anghel a sfârșit tragic după ce a fost ucis de câinii maidanezi care se aflau pe un teren viran din apropierea unui parc din Sectorul 2. Un deceniu mai târziu, Ana Oroș și-a găsit sfârșitul în același mod.

23 ian. 2023, 16:42
Tatăl lui Ionuț Anghel, copilul ucis în urmă cu 10 ani de câini: „Problema în cazul lui Ionuț a fost rezolvată temporar. Au fost lăsate iar haitele să se strângă”
Tatăl lui Ionuț Anghel, declarații la 10 ani de la moartea fiului

Ionuț avea numai patru ani când a ieșit din parcul în care se juca și a fost ucis de câinii care se aflau pe un teren viran. După moartea copilului a urmat un proces care a durat aproape șase ani. În urma tragediei au fost condamnați proprietarul și administrația domeniului public Sectorului 2. Familia a fost despăgubită, dar în urmă rămâne foarte multă durere.

Tatăl lui Ionuț spune că la vremea aceea s-au luat măsurile necesare, dar nu au fost suficiente pentru a rezolva problema pentru totdeauna.

„Cred că au fost identificați toți vinovații, mai puțin ASPA pentru că erau câini care nu erau revendicați de nimeni, ca să zic așa. S-au luat măsurile care erau în proces, altcineva nu mai este. Practic din parc se trece fără nicio îngrădire pe un teren unde erau foarte mulți câini.

Nu poți fi mulțumit când nu mai este un copil, vă dați seama, dar s-au luat măsuri foarte bune pentru bucureșteni la timpul acela și a fost ok. Toată lumea spunea că nu o să facă nimeni pușcărie și uite că până la urmă s-a luat și această măsură.

Citește și: Ciprian Ciucu, prima reacție după cazul femeii ucise de câini la Lacul Morii. Primarul Sectorului 6: „Nu mă spăl pe mâini! Am cunoscut-o pe Ana”

Constantin Ciorăscu a avut doi ani cu executare, însă a făcut doar vreo opt luni, la Găești, iar de atunci e în libertate.

Noi am făcut o asociație, dar din păcate nu am avut niciun sprjin ca să zic așa. Pentru astfel de cazuri a fost înființată, ca să nu se mai întâmple așa și din păcate, din cauza unei instituții (ASPA) care nu își face treaba, eu am spus și la momentul acela, cea mai mare pedeapsă a autorităților este aceea de a-și face treaba, pentru că implică muncă. Dacă nu muncesc se întâmplă iarăși.

La Capelă, în ziua înmormântării, era un aparat frigorific ca să zic așa și a venit șeful ASPA, care era la momentul acela și am luat copilul, l-am pregătit, l-am pus pe catafalc și m-a ajutat. A fost acolo, l-a văzut, s-a implicat.

Despăgubirea e publică, în bani. Cei care nu și-au făcut treaba, au fost loviți unde îi durea, adică la bani. A fost vorba de 2,4 milioane de euro.

Citește și: Dezvăluiri sfâșâietoare în cazul femeii ucise de câini în Lacul Morii. Duhovnicul ei a spus tot adevărul: „Ana a murit din prea multă bunătate, din convingerea ei că binele învinge”

Cele două tragedii au fost tot un teren, tot haită, la fel, absolut la fel. Se poate întâmpla oricând, nu se implică. Să auzi din gura lor că se poate întâmpla oricând e foarte grav, înseamnă că nu vor să se implice. Trebuie să își facă treaba. De aceea sunt puși acolo.

Mesajul pentru familia Anei este să nu se lase, să se facă dreptate și pentru ea. Problema în cazul lui Ionuț a fost rezolvată temporar. Apoi au fost lăsate iar haitele să se strângă. Noi nu am trecut peste tragedie, avem un singur creier, ne bucurăm însă că a scăpat fratele lui”, a declarat tatăl lui Ionuț Anghel, pentru euronews.ro.