Criminalul fetiţei de 5 ani din Baia Mare este în continuare în LIBERTATE. Mai mulţi suspecţi au fost audiaţi la Poliţie

Fetiţa de 5 ani, violată şi ucisă cu sălbăticie la Baia Mare, va fi înmormântată vineri în rochie albă de mireasă. Primăria oraşului a decis să achite toate cheltuielile aferente acestui trist eveniment. Între timp, un tânăr de 16 ani a fost adus joi la Poliţie unde a fost audiat, dar oamenii legii au decis să-l lase liber pentru că nu se face vinovat de viol şi crimă. În ultimele zile, mai mulţi suspecţi au fost audiaţi.

RomaniaTV.net
03 mai 2018, 09:16
Criminalul fetiţei de 5 ani din Baia Mare este în continuare în LIBERTATE. Mai mulţi suspecţi au fost audiaţi la Poliţie

Procurorii şi poliţiştii fac au audiat mai mulţi suspecţi în cazul fetiţei de cinci ani violate şi ucise în Baia Mare. Joi, oamenii legii au adus la audieri un adolescent în vârstă de 16 ani, care in momentul producerii crimei se afla sub influenta substantelelor interzise. Câteva ore, s-a crezut că este vorba despre adevăratul criminal. După două ore de audieri, procurorii l-au lăsat liber pe adolescent pentru că probele strânse până acum nu îl incriminează.

„Au zis să iau punga şi să-l duc pe Vlăduţ acasă. Dacă îi găseau ceva, nu-l mai lăsau liber”, a declarat bunica adolescentului audiat joi.

 

Inspectorul General al Poliţiei Române, Cătălin Ioniţă, a declarat, joi, că, în cazul fetiţei de cinci ani violate şi omorâte la Baia Mare, există un cerc de suspecţi, precizând că au fost mobilizate structuri de specialitate de la nivelul IGPR la faţa locului.

„La Baia Mare, pot spune că se lucrează extrem de intens, este o mobilizare pe care am generat-o atât la nivelul IGPR, prin trimiterea structurilor de specialitate la faţa locului să sprijine colegii din teritoriu. Aceeaşi mobilizare este şi în teritoriu şi, împreună cu Parchetul care coordonează această anchetă, sunt sigur că vom avea succes. Vă spun foarte clar că există un cerc de suspecţi. Nu confirm alte informaţii, este o anchetă foarte serioasă”, a declarat Cătălin Ioniţă.

Adolescentul audiat joi s-a întors acasă, unde a fost aşteptat de toţi vecinii din cartier. Băiatul este încă în stare de şoc.
Oamenii sunt îngroziţi și spun că se tem, pentru că ucigașul nici acum nu a fost prins. 

Vineri, familia îşi va lua adio de la Estera. Fetiţa de 5 ani violată şi ucisă luni la Baia Mare va fi înmormântată în rochie albă de mireasă.

Poliţiştii au fost sesizaţi, luni seară, în jurul orei 23.29, în urma unui apel la 112, că o fetiţă în vârstă de cinci ani dispăruse de la domiciliu de luni după amiază, de la ora 15.00. La scurt timp, trupul fetiţei în vârstă de 5 ani a fost descoperit pe strada Electrolizei din municipiul Baia Mare, în apropierea zonei în care fetiţa locuia cu familia.

„Omorul este clar. Se lucrează să vedem ce probe sunt să stabilim încadrarea juridică, dacă a fost omor calificat sau omor deosebit de grav”, a afirmat procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, Bogdan Gabor.

De asemenea, anchetatorii au menţionat că există şi urme de agresiune sexuală pe trupul fetiţei.

Raportul IML a scos la iveală faptul că fetița a avut parte de o moarte violentă. Între timp anchetatorii au prelevat noi probe de pe hainele copilei. 

Iniţial, Primăria din Baia Mare a anunţat că a găsit principalul suspect pentru violarea şi uciderea fetiţei în vârstă de 5 ani și că a obținut informații despre ce a făcut după gestul șocant. Bărbatul, un recidivist proaspăt eliberat din închisoare, și-a schimbat înfățișarea, susține Primăria care a făcut propria anchetă prin intermediul Poliției Locale.