Fetiţă de 7 ani, căutată de Poliţie. Părinţii au alertat autorităţile după 3 zile şi spun că a plecat cu un cunoscut

Poliţiştii caută o fetiţă de şapte ani care, în 1 noiembrie, a plecat de acasă, din Petroşani, judeţul Hunedoara, împreună cu un bărbat, pentru a primi mâncare de pomană, de Ziua Morţilor. Tatăl copilei a anunţat Poliţia abia în 4 noiembrie, potrivit news.ro. În acest caz, poliţiştii din judeţul Hunedoara au întocmit un dosar penal in rem pentru lipire de libertate în mod ilegal. Potrivit anchetatorilor, citaţi de news.ro, în trecut, cei doi ar mai fi fost la cerşit.

RomaniaTV.net
06 nov. 2018, 09:27
Fetiţă de 7 ani, căutată de Poliţie. Părinţii au alertat autorităţile după 3 zile şi spun că a plecat cu un cunoscut

Potrivit Poliţiei Române, duminică seara, în jurul orei 19.30, Poliţia municipiului Petroşani a fost sesizată de un tânăr în vârstă de 26 de ani, din Petroşani, despre faptul că fiica sa, Delia Gabriel Dorobanţu, în vârstă de 7 ani, ar fi plecat din faţa blocului în care locuieşte, în 1 noiembrie, împreună cu un bărbat de 44 de ani.

Copila şi bărbatul s-ar fi îndreptat spre Cimitirul Central din municipiul Petroşani, pentru a primi alimente de pomană, de Ziua Morţilor.

Până la momentul sesizării, fetiţa nu a mai revenit la domiciliu. Tatăl minorei a precizat că bărbatul cu care ar fi plecat fiica sa provine din rândul persoanelor fără adăpost, însă este un cunoscut al familiei, arată Poliţia Română.

Poliţiştii au dat publicităţii semnalmentele fetiţei: ea are o înălţime de aproximativ 1,30-1,35 metri, ten deschis, corpolenţă astenică, păr blond, creţ, faţă ovală, ochi albaştri şi nu prezintă semne particulare. La momentul plecării de acasă, ea era îmbrăcată cu un hanorac alb, cu desene roz şi cu glugă, bluză roz cu o floare cu sclipici în zona pieptului, pantalon de trening roz, iar în picioare purta o pereche de role de culoare neagră. Fetiţa nu avea asupra ei bani, bunuri, bijuterii sau telefon mobil.

În urma sesizării, poliţiştii au început verificări şi activităţi de căutare în teren, fiind solicitată şi măsura urmăririi naţionale.

Persoanele care deţin informaţii utile anchetei sunt rugate să se adreseze celei mai apropiate unităţi de Poliţie sau să apeleze numărul de urgenţă 112.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Hunedoara, marţi poliţiştii au întocmit un dosar penal în cazul fetiţei de 7 ani dispărute din Petroşani şi acum îl caută pe bărbatul cu care aceasta a plecat de acasă.