Fetiţă de 9 ani, în comă după ce a fost lovită de o maşină în faţa şcolii

O fetiţă de nouă ani din satul Ilva Mică, judeţul Bistriţa-Năsăud, a fost transportată, joi, în stare gravă la spital, după ce a fost lovită de o maşină, pe DN 17D, în timp ce traversa neregulamentar drumul spre şcoală. Copila a fost dusă iniţial la Spitalul de Urgenţă din Năsăud, dar în urma înrăutăţirii stării ei a ajuns la Bistriţa, iar apoi urma să fie transportată cu un elicopter SMURD la Târgu Mureş.

RomaniaTV.net
03 mai 2012, 06:31
Fetiţă de 9 ani, în comă după ce a fost lovită de o maşină în faţa şcolii

Primarul comunei Ilva Mică, Aurel Horea, a declarat, joi, că accidentul s-a petrecut înainte de ora 8.00, în faţa Şcolii Generale Ilva Mică.

Potrivit sursei citate, o elevă din clasa a III-a a traversat DN 17D prin spatele unui autobuz, prin loc nemarcat şi fără să se asigure, fiind lovită de un autoturism marca Audi. În urma impactului, fetiţa a fost grav rănită, fiind transportată de urgenţă, în comă, la Spitalul din Năsăud. Accidentul s-a produ joi, în jurul orei 7.30.

La sosirea echipajului ISU la faţa locului, victima era în stare semiconştientă, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Bistriţa-Năsăud, Marius Rus. „Victima a fost transportată la Spitalul de Urgenţă din Năsăud. Pe drum, paramedicii au constatat că starea victimei s-a înrăutăţit şi au solicitat un echipaj de terapie intensivă mobilă pentru ca fata să fie dusă la Bistriţa. Am înţeles că apoi a fost solicitat un elicopter SMURD pentru a fi transportată la Târgu Mureş, deoarece starea ei s-a înrăutăţit tot mai mult”, a precizat reprezentantul ISU.

„Din câte am aflat, a traversat prin loc nemarcat, prin spatele autobuzului, şoferul autoturismului nu a văzut-o şi a lovit-o. Este în comă, au transportat-o la Spitalul Năsăud”, a declarat primarul Aurel Horea.

Poliţiştii de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud au început o anchetă la faţa locului.