MAMĂ IRESPONSABILĂ: Fetiţă de doi ani, găsită înfometată şi abandonată în casă

O fetiţă în vârstă de doi ani, din localitatea băcăuană Corbasca, a fost găsită înfometată şi cu răni pe corp din cauza neglijenţei severe, după ce mama ei o abandonase de mai multe zile în casă, fără a fi lăsată în grija altei persoane.

RomaniaTV.net
19 oct. 2012, 16:36
MAMĂ IRESPONSABILĂ: Fetiţă de doi ani, găsită înfometată şi abandonată în casă

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Bacău a preluat în regim de urgenţă o fetiţă în vârstă de doi ani pe care, la sesizarea autorităţilor locale din comuna Corbasca, a găsit-o abandonată de mai multe zile în casă de către mama ei.

Pe lângă faptul că era înfometată şi murdară, copila avea răni pe corp din cauza mizeriei şi a neglijenţei severe, fiindu-i pusă viaţa în pericol.

„Fetiţa se afla într-o situaţie de risc major întrucât era lipsită de supraveghere, murdară şi flămândă. Din spusele vecinilor, mama copilei nu a mai ajuns de câteva zile la domiciliu, fiind văzută prin sat sub influenţa băuturilor alcoolice. Femeia şi fiica acesteia se aflau de aproape o lună sub monitorizarea autorităţilor locale care, în luna septembrie, au găsit acelaşi copil în troaca porcilor, existând riscul să fie rănită de animale. Atunci, mama fetiţei şi-a luat angajamentul scris că situaţia se va îmbunătăţi, lucru care, din păcate, nu s-a întâmplat”, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al DGASPC Bacău, Alina Iftode.

Preluată de specialiştii DGASPC Bacău, fetiţa a fost dusă, mai întâi, la spital pentru o evaluare medicală, iar apoi, după acordarea îngrijirilor de specialitate, s-a luat decizia cazării în cadrul Adăpostului de zi şi de noapte pentru copiii străzii „Morcoveaţă”, din municipiul Bacău.

De asemenea, cazul fetiţei va fi prezentat în instanţă de către autorităţile pentru protecţia copilului, cu propunerea ca micuţa să fie dată în plasament maternal unui asistent maternal profesionist.