Fetiţa născută cu jumătate de inimă împlineşte un an

O femeie din Marea Britanie, care a fost sfătuită să avorteze atunci când medicii au constatat că fetusul are doar o jumătate de inimă, se pregătește să sărbătorească primul an de viaţă al copilului ei.

RomaniaTV.net
31 aug. 2012, 17:31

Daisy Davidson avea doar o şansă de 40 la sută de supravieţuire, dupa ce a fost diagnosticată cu o boală de inimă congenitală din uter (Tricuspid Atresia). Cu toate acestea, mama ei Stephanie Greer, în vârstă de 19 ani, a refuzat să facă avort.

Daisy s-a născut în septembrie 2011 și, după câteva zile la terapie intensivă, a devenit din ce în ce mai puternică. Dar la şase luni de la naştere ea a făcut o infecţie care i-a pus viaţa în pericol, potrivit DailyMail.

Micuţa a suferit o operaţie foarte complicată, de patru ore, medicii încercând să facă jumătatea de inimă să funcţioneze de una singură. Daisy a devenit cel mai mic copil din Scoția care să fie supus unei astfel de operații.

Daisy va sărbători peste o lună prima ei zi de naştere – o zi pe care părinții ei nu au crezut că o va apuca.

Stephanie, care intenționează să organizeze o petrecere de familie pentru fiica ei curajoasă, a declarat: „Medicii au crezut iniţial că avea o gaură în inimă, dar se pare că jumătate din ea pur și simplu lipsea. Când a făcut infecție și trupul ei a început să cedeze, nu ne-am gândit că va mai ieși din spital, așa că pentru noi sărbătorirea primei ei zile de naștere este un lucru uimitor. E o zi pe care nu am crezut că o va apuca. Aceasta va fi o zi foarte emotionantă pentru familia noastră”.