Fetiţa primarului din Sângeorz este consiliată psihologic! Asistenţii sociali fac verificări şi la școală

Fiica de 14 ani a primarului din Sângeorz Băi, care a fost filmată şi certată de tatăl său, Traian Ogâgău, se află alături de mama ei și a primit consiliere psihologică. Specialiștii serviciilor publice de asistență socială fac o anchetă detaliată în cazul fetei și a celor doi frați pentru a propune soluții în acest caz, dosarul urmând să fie înaintat Poliției, care va decide dacă părinții sunt vinovați. 

RomaniaTV.net
22 sept. 2020, 12:11
Fetiţa primarului din Sângeorz este consiliată psihologic! Asistenţii sociali fac verificări şi la școală

„Am sesizat organele de cercetare penală. Momentan, dosarul se află la Inspectoratul Județean de Poliție, la biroul de investigații criminale. S-a procedat, din câte a spus colega care a fost solicitată să asiste la audierea minorei chiar ieri, la demararea cercetărilor penale în dosarul penal. Am solicitat primăriilor, respectiv Serviciilor publice de asistență socială de la Bistrița și de la Sângeorz, efectuarea anchetei sociale pentru toți cei trei minori, respectiv întocmirea planului de serviciu cu propuneri de soluționare.

S-a luat legătura cu părinții minorei și chiar mama. Împreună cu fetița s-a prezentat la sediu pentru consiliere psihologică. Minora se află la domiciliul mamei, pentru că acolo locuiește împreună cu frații ei.

Citeşte şi: Reacţia fostei soţii a primarului din Sângeorz Băi: „Ea nu a fost afectată de acest incident”

Minora a fost consiliată și i s-a propus mamei continuarea ședințelor de consiliere psihologică, respectiv alte terapii specifice, după caz. Urmează să primim răspuns. Organele de cercetare penală ne-au solicitat raport de evaluare psihologică pe care o să-l utilizeze în cursul cercetării. Urmează ca minora să se prezinte cu unul dintre părinți, respectiv acordul ambilor, în vederea realizării acestui raport.

Între timp, s-a discutat cu învățătoarea fetiței și s-au întreprins verificări la școală, raportat la toți cei trei minori, și urmează să primim răspuns la toate solicitările noastre. Direcția realizează verificări, în colaborare cu școlile, cadrele didactice care au predat, respectiv au fost învățători, sunt acum diriginți”, a declarat pentru Digi24 Delia Claudia Rus, directoarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Bistrița Năsăud.

Citeşte şi: Dosar penal pe numele primarului din Sângeorz-Băi, care şi-a umilit fiica, ţinând-o dezbrăcată în genunchi

Aceasta a precizat că ancheta vizează situația socială și economică a familiei, respectiv dacă este un mediu propice pentru creșterea minorei. „Din cât s-a evaluat până acum, nu s-a propus instituirea unei măsuri de protecție specială, în sensul luării fetiței de lângă mamă și plasarea la un centru rezidențial sau la altă persoană, respectiv asistent maternal”, a spus directoarea DGASPC.

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii (ANDPCA), Mădălina Turza, a declarat, pentru Digi24, că a aflat despre acest caz în cursul serii de miercuri, de pe rețelele sociale, moment în care spune că a luat „instantaneu” legătura, informal, cu conducerea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului din Bistrița-Năsăud.

Inspectoratul Județean al Poliției a deschis un dosar penal, in rem deocamdată, pentru rele tratamente aplicate minorului. Rezultatele anchetei sociale vor fi trimise polițiștilor, care vor lua o decizie privind incriminarea sau nu a părinților și ce măsuri trebuie luate în acest caz.