Fetiţele siameze născute la Piteşti, în stare gravă la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală

Fetiţele au venit pe lume luni la Piteşti, dar din cauza problemelor de sănătate medicii din Piteşti au luat decizia de a le trimite cu o ambulanţă la Bucureşti, la spitalul "Grigore Alexandrescu" deoarece nu aveau aparatura necesară pentru a le ţine în viaţă.

RomaniaTV.net
27 dec. 2011, 10:32
Fetiţele siameze născute la Piteşti, în stare gravă la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală

UPDATE: Starea siamezelor este gravă, sunt internate la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului „Grigore Alexandrescu”, respiră cu ajutorul aparatelor, iar medicii vor face investigaţii complexe pentru a stabili care este starea organelor şi funcţionarea acestora, dar şi dacă micuţele au probleme cardiace, potrivit Mediafax.

Fetiţele sunt acum internate la Terapie Intensivă, la secţia de neonatologie, la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Capitală. Într-o conferinţă de presă susţinută de echipa medicală, s-a anunţat faptul că starea celor două fetiţe este stabilă, dar gravă.

Potrivit medicilor, cele două fetiţe sunt unite în zona toracelui şi a abdomenului.

După ce vor reuşi stabilizarea lor, fetiţele vor fi supuse mai multor investigaţii. Potrivit şefului secţiei de Terapie Intensivă, doctorul Florin Rusu, „în acest moment sunt instabile, a fost vorba de o naştere prematură spontană, iar ambii bebeluşi cântăresc 2.800 de grame”.

„Din primele investigaţii, este vorba de o malformaţie la nivelul cordului, încercăm să vedem dacă este vorba de un sac pericardic comun, ideal ar fi să fie separate, şi o porţiune comună de ficat”, a explicat unul dintre medici.