Frunda: Sper să fim în coaliţia guvernamentală. Mai mult ca sigur vom avea un Guvern USL

Senatorul UDMR Frunda Gyorgy afirmă că el speră ca Uniunea să se regăsească într-o coaliţie guvernamentală după alegeri, arătând că este "mai mult ca sigur" că viitorul Guvern va fi USL şi că "sunt semne" că reprezentanţii acesteia "pricep" că e nevoie de UDMR pentru a se preveni tensiuni etnice, transmite corespondentul Mediafax.

RomaniaTV.net
08 nov. 2012, 13:49
Frunda: Sper să fim în coaliţia guvernamentală. Mai mult ca sigur vom avea un Guvern USL

Senatorul UDMR Frunda Gyorgy a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că, după alegerile parlamentare, Uniunea va avea „o înţelegere deşteaptă”, în funcţie de rezultatele obţinute, şi că el speră ca Uniunea să se regăsească într-o coaliţie guvernamentală.

„Va fi o înţelegere deşteaptă. Depinde în ce poziţie vom fi. Pe mine mă încurajează declaraţia fostului prim-ministru Călin Popescu Tăriceanu, care spunea că viitorul Guvern trebuie să aibă o relaţie de colaborare cu UDMR, indiferent dacă vom fi într-o coaliţie guvernamentală sau nu. Şi aşa este, pentru că noi nu suntem un partid politic, noi trebuie să rezolvăm problemele comunităţii maghiare. Eu sper să fim în coaliţie guvernamentală, dacă mă întrebaţi. Eu sper acest lucru. Dacă vom avea un Guvern USL – şi asta e mai mult ca sigur – dacă putem să ajungem la o siguranţă şi ei să priceapă, şi sunt semne în sensul acesta, că ai nevoie de UDMR, ca reprezentantul legal al comunităţii maghiare din România, cu care previi anumite tensiuni etnice şi rezolvi cerinţele legale ale comunităţii şi prin acest lucru întăreşti politica majorităţii şi a ţării, toată lumea are de câştigat. Asta va fi o problemă de discuţie. Dacă nu, atunci vom fi în opoziţie”, a spus el.

Frunda a apreciat că „în politică nu sunt probleme delicate”, ci doar probleme, care trebuie rezolvate, indiferent dacă „mâine atacă cineva România”, se produc inundaţii sau catastrofe.

El a afirmat că „nu există nicio problemă delicată sau care să nu poată fi discutată”.

„O problemă de colaborare guvernamentală se rezolvă prin discuţie. Nu există nicio problemă delicată sau care să nu poată fi discutată. La Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş, Guvernul a ajutat la detensionarea problemei şi doar lumea academică a ajuns la o înţelegere în şapte puncte. S-a detensionat, cu sprijinul politicului, care e un lucru pozitiv, ar trebui să fim de acord”, a spus Frunda.

Întrebat dacă UDMR ar prefera să fie la guvernare sau în opoziţie, în eventualitatea că ARD câştigă alegerile, Frunda a evitat un răspuns tranşant.

„Nu discutăm «dacă». V-am mai spus eu, dacă una din fetele mele ar fi băiat, atunci aş avea o fată şi un băiat. Vom vedea cine câştigă alegerile şi ce vom face”, a spus el.

Deputatul PNL Călin Popescu Tăriceanu declara, în 31 octombrie, că ar fi utilă şi benefică o cooptare a UDMR într-o viitoare alianţă la guvernare cu USL.