Fiat închide o uzină din Sicilia, din cauza scăderii cererii de maşini în Europa

Fiat va închide la sfârşitul acestui an fabrica Termini Imerese din Sicilia, unde produce automobile Lancia, din cauza scăderii cererii de automobile în Europa. După 41 de ani de activitate, ultimul automobil Lancia Ypsilon va ieşi de pe linia de fabricaţie a uzinei, potrivit Mediafax.

RomaniaTV.net
02 dec. 2011, 17:12
Fiat închide o uzină din Sicilia, din cauza scăderii cererii de maşini în Europa

În urma măsurii de închidere a fabricii, capacitatea de producţie a Fiat va scădea cu până la 140.000 de vehicule pe an.

Este pentru prima oară când un producător european ia o astfel de măsură în ţara de origine, din cauza crizei financiare care a lovit în 2008.

Decizia are loc în condiţiile în care supracapacitatea de producţie din Europa ar putea creşte anul viitor cu 41%, la 2,92 milioane de vehicule, potrivit estimărilor analiştilor.

Cererea de maşini în Europa ar putea scădea în 2012 pentru al cincilea an consecutiv, la 12,9 milioane de vehicule, în coborâre cu 1% faţă de acest an şi cu 17% comparativ cu un maxim atins în 2007.

Producţia din regiune s-ar putea reduce anul viitor cu 2,9%, la 16,4 milioane de vehicule, comparativ cu o creştere de 1,8% a capacităţii de producţie, la 19,3 milioane de unităţi, potrivit estimărilor IHS.

Până la decizia Fiat de închidere a fabricii din Sicilia, producătorii europeni au fost incapabili să ia măsuri hotărâte de reducere a producţiei.

Amestecul politicului a împiedicat restructurarea, în condiţiile în care guvernele au susţinut cererea prin programe de stimulente.