Fidel Castro apare din nou în public, după 9 luni de absenţă

Liderul istoric al Revoluţiei cubaneze Fidel Castro, în vârstă de 87 de ani, care s-a retras de la putere în 2006, a apărut în public miercuri seara, pentru prima dată în ultimele nouă luni, cu ocazia inaugurării unei galerii de pictură, scrie presa cubaneză joi, relatează AFP, citată de Mediafax.

RomaniaTV.net
09 ian. 2014, 15:56
Fidel Castro apare din nou în public, după 9 luni de absenţă

„Comandantul-şef Fidel Castro a asistat miercuri seara la inaugurarea «Laboratorului de Artă Romerillo» al pictorului Kcho”, a anunţat cotidianul oficial Granma, iar site-ul oficial Cubadebate a publicat o fotografie cu Fidel Castro, de la spate, discutând cu pictorul.

Ziarul subliniază că această inaugurare a studioului-galerie al pictorului Alexis Leiva, alias Kcho, coincide cu marcarea a 55 de ani de la preluarea puterii de către Fidel Castro, pe 8 ianuarie 1959, şi a victoriei „barbudos” ai acestuia asupra dictaturii generalului Fulgencio Batista,

Părintele Revoluţiei cubaneze a vizitat cele două expoziţii prezentate cu această ocazie, una a celebrului pictor cubanez Wifredo Lam (1902-1982), cealaltă a lui Kcho, care este şi deputat, şi „i-a salutat pe artişti şi invitaţi, care l-au aplaudat cu emoţie”, scrie Granma.

De când i-a cedat puterea fratelui său, Raul, în 2006, Fidel Castro se consacră scrisului şi primeşte ocazional personalităţilor aflate în trecere prin Cuba.

El a ieşit pentru ultima dată în public în aprilie 2013, la inaugurarea unei şcoli în cartierul în care locuieşte, în vestul capitalei cubaneze.