Fidel Castro apare din nou în public, după 9 luni de absenţă

Publicat: Joi, 09 Ianuarie 2014 17:56 // Actualizat: Joi, 09 Ianuarie 2014 18:04 // Sursa: romaniatv.net

Liderul istoric al Revoluţiei cubaneze Fidel Castro, în vârstă de 87 de ani, care s-a retras de la putere în 2006, a apărut în public miercuri seara, pentru prima dată în ultimele nouă luni, cu ocazia inaugurării unei galerii de pictură, scrie presa cubaneză joi, relatează AFP, citată de Mediafax.

Foto: AP

"Comandantul-şef Fidel Castro a asistat miercuri seara la inaugurarea «Laboratorului de Artă Romerillo» al pictorului Kcho", a anunţat cotidianul oficial Granma, iar site-ul oficial Cubadebate a publicat o fotografie cu Fidel Castro, de la spate, discutând cu pictorul.

Ziarul subliniază că această inaugurare a studioului-galerie al pictorului Alexis Leiva, alias Kcho, coincide cu marcarea a 55 de ani de la preluarea puterii de către Fidel Castro, pe 8 ianuarie 1959, şi a victoriei "barbudos" ai acestuia asupra dictaturii generalului Fulgencio Batista,

Părintele Revoluţiei cubaneze a vizitat cele două expoziţii prezentate cu această ocazie, una a celebrului pictor cubanez Wifredo Lam (1902-1982), cealaltă a lui Kcho, care este şi deputat, şi "i-a salutat pe artişti şi invitaţi, care l-au aplaudat cu emoţie", scrie Granma.

De când i-a cedat puterea fratelui său, Raul, în 2006, Fidel Castro se consacră scrisului şi primeşte ocazional personalităţilor aflate în trecere prin Cuba.

El a ieşit pentru ultima dată în public în aprilie 2013, la inaugurarea unei şcoli în cartierul în care locuieşte, în vestul capitalei cubaneze.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8344
RON
13 Aug
noapte 19 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H