Fidel Castro denunţă FASCISMUL din Fâşia Gaza

Israelul practică o 'nouă formă de fascism' în operaţiunile sale din Gaza, iar Statele Unite ale Americii sunt incapabile să îl controleze, consideră fostul preşedinte cubanez Fidelo Castro, într-un articol publicat marţi în cotidianul oficial Granma, citat de AFP, potrivit Agerpres.

05 aug. 2014, 15:10
Fidel Castro denunţă FASCISMUL din Fâşia Gaza

Fidel Castro denunţă o ‘nouă formă de fascism’ ce ar fi practicată de Israel în Gaza. ‘Cred că o nouă şi respingătoare formă de fascism este pe cale să se afirme cu o forţă notabilă în această perioadă a istoriei umane’, a afirmat Fidel Castro, care va împlini 88 de ani la 13 august, în articolul său intitulat ‘Holocaust palestinian în Gaza’.

‘Genocidul naziştilor împotriva evreilor a atras ura tuturor popoarelor de pe Pământ’, a scris Fidel Castro, întrebându-se ‘de ce guvernul acestei ţări (Israel) crede că lumea va rămâne fără reacţie la acest genocid macabru comis astăzi împotriva poporului palestinian?’.

Citeşte şi Minune într-un spital din Gaza. În plin război o femeie a născut cvadrupleţi FOTO

Israelul a lansat la 8 iulie o ofensivă în Fâşia Gaza pentru a pune capăt tirurilor de rachete lansate de Hamas şi a distruge tunelele mişcării islamiste. Un armistiţiu a fost acceptat de cei doi beligeranţi şi a intrat în vigoare marţi, iar forţele israeliene s-au retras din enclava palestiniană după aproximativ o lună de război ce s-a soldat cu aproape 1.900 de decese palestiniene. De partea israeliană, 64 de soldaţi şi trei civili şi-au pierdut viaţa.