Fidel Castro spune că un „robot” la Casa Albă ar fi mai bun decât Obama

Fostul lider cubanez nu mai conteneşte cu criticile la adresa americanilor. Castro spune acum că la Casa Albă ar fi nevoie de un „robot” care să guverneze şi să împiedice un război ce ar putea ucide omenirea.

10 ian. 2012, 16:44
Fidel Castro spune că un „robot” la Casa Albă ar fi mai bun decât Obama

Într-una din „reflecţiile” sale zilnice, intitulată „Cel mai bun preşedinte pentru Statele Unite”, pe care le publică în presa oficială, fostul lider cubanez Fidel Castro afirmă că, dacă ar avea de ales între Barack Obama, preşedintele în exerciţiu al Statelor Unite, un republican şi un robot, el ar alege robotul, scrie beibart.com.

„Ce poate fi mai rău decât absenţa, la Casa Albă, a unui robot capabil să guverneze Statele Unite şi să împiedice ce ar putea pune capăt speciei umane pe Pământ?”, scrie Castro într-una dintre „reflecţiile” sale. „90% din americanii care votează, în special hispanicii, oamenii de culoare şi clasa de mijloc împovărată din ce în ce mai mult de criză ar vota cu robotul”, este de părere Castro.

Obama încearcă fără speranţă să obţină încă un mandat, iar visul lui Martin Luther King (emblema luptei pentru drepturile civile) este la mii de ani lumină chiar şi comparativ cu cea mai apropiată planetă nelocuită”, continuă fostul preşedinte cubanez.

Castro a mai spus că „şi mai rău este faptul că fiecare dintre candidaţii republicani la preşedinţia SUA cară cu el mai multe arme nucleare decât intenţii de pace”. Prin această afirmaţi, Castro a făcut aluzie la recentele „încordări de muşchi” între SUA şi Iran, pe care americanii şi, de altfel, tot Occidentul, îl bănuiesc că vrea să construiască bomba nucleară.