FIFA are un nou preşedinte. Cine a fost numit în locul lui Sepp Blatter

Preşedintele FIFA, Sepp Blatter, a fost suspendat joi din funcţie de comitetul de etică al forului mondial. Durata suspendării este de 90 de zile, cu posibilitate de prelungire pe încă 45 de zile.

08 oct. 2015, 12:41

FIFA  a anunţat că preşedintele interimar al forului fotbalistic mondial, după suspendarea lui Sepp Blatter, va fi preşedintele Confederaţiei Africane de Fotbal, camerunezul Issa Hayatou.

Statutul FIFA prevede ca vicepreședintele cel mai venerabil să asigure interimatul, iar în acea poziție se află camerunezul Hayatou, președintele Confederației africane de fotbal (CAF). La UEFA, vicepreședintele Angel Maria Villar este cel mai bine poziționat să-l înlocuiască temporar pe Michel Platini.

Citeşte şi Sponsori strategici ai FIFA cer demisia IMEDIATĂ a lui Blatter. Răspunsul lui Sepp

Villar, 65 ani, este subiectul unei investigații a Comisiei de etică a FIFA privind candidatura comună a Spaniei și Portugaliei la CM 2018, dar comisia independentă nu poate confirma sau dezminte o asemenea anchetă.

Hayatou, 69 ani, a fost mustrat în 2011 de Comisia de etică a CIO, după ce s-a confirmat că a fost pe statul de plată al fostei companii de marketing International Sport and Leisure în 1995.

CIO a susținut că oficialul camerunez se afla într-un conflict de interese, dar Hayatou a susținut că nu a greșit cu nimic și nu a primit niciun ban.