FIFA poate face bani cu sistemul VAR. Fiecare minut de consultări aduce 800.000 euro

Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) a primit deja oferte importante pentru a difuza mesaje publicitare în momentele în care jocul este întrerupt în aşteptarea unei decizii a sistemului de asistenţă video pentru arbitri (VAR), aşa cum se întâmplă în cricket sau fotbalul american.

RomaniaTV.net
08 mai 2019, 12:54
FIFA poate face bani cu sistemul VAR. Fiecare minut de consultări aduce 800.000 euro

Companiile interesate vor să exploateze timpii morţi până la luarea unei decizii de către VAR şi să introducă publicitate, ceea ce ar aduce încasări importante pentru FIFA sau UEFA.

Conform unor surse, FIFA a respins ideea de a încheia o sponsorizare pentru VAR, dar federaţiile din unele ţări, precum Spania, se pregătesc să ia în considerare această alternativă. De asemenea organizatorii competiţiilor importante reflectă pe tema acestui subiect care le-ar aduce încasări notabile.

Comercializarea VAR ar pute genera sume suplimentare între 50 şi 100 milioane lire sterline la marile competiţii, conform unor experţi financiari consultaţi de Financial Times.

Conform unor calcule, la Cupa Mondială 2018 din Rusia, utilizarea VAR a antrenat 27 minute de întrerupere în total. Iar minutul de publicitate în timpul meciurilor eliminatorii de la Mondial poate ajunge până la 700.000 lire sterline (aproximativ 800.000 euro).