Fifor: După ani de subfinanţare cronică, MApN are susţinerea politică pentru a i se aloca două procente din PIB, până în 2026

Publicat: Luni, 01 Octombrie 2018 10:45 // Actualizat: Luni, 01 Octombrie 2018 11:53 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a declarat, luni, la deschiderea anului universitar la Academia Tehnică Militară din Bucureşti că, ”după ani de subfinanţare cronică”, există ”susţinerea politică pentru a aloca Apărării 2 procente din Produsul Intern Brut până în anul 2026, cel puţin”. Fifor a trecut în revistă programele de înzestrare a Armatei care vor întări capacitatea de luptă şi apărare a României.

Mihai Fifor a participat, luni, la deschiderea anului universitar la Academia Tehnică Militară "Ferdinand I" din Bucureşti şi le-a transmis studenţilor că viaţa de militar le va "pune în faţă mai multe provocări".

"Fiecare prag, fiecare obstacol, oricât de greu vi se va părea, are rostul de a vă ajuta să deveniţi mai buni", a spus Mihai Fifor.
Acesta a vorbit despre finanţarea Armatei.

"După ani de subfinanţare cronică, Ministerul Apărării Naţionale are astăzi susţinerea politică pentru a aloca Apărării 2 procente din Produsul Intern Brut până în anul 2026, cel puţin, ceea ce permite derularea unui proces de înoire fără precedent în ultimele decenii", a mai spus ministrul Apărării.

Acesta a explicat că programele de înzestrare tehnică se derulează "într-un ritm accelerat".

"Implementăm într-un ritm accelerat programe de înzestrare cu tehnică de luptă de ultimă generaţie care vor întări capacitatea de luptă şi de apărare a României ca stat NATO pe flancul de est", a mai spus Fifor.

Acesta le-a explicat tinerilor studenţi că sunt cei care vor beneficia de noua tehnică de luptă pe care o cumpără Ministerul Apărării.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
apărare buget apărare MApN Mihai Fifor
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8024
RON
25 Feb
noapte 1 °
zi 15 °
Ultimele joburi adaugate
24 H