Pregătește cele mai sănătoase floricele de porumb, gustarea delicioasă care ajută în diete de slăbit și afecțiuni cardiace

Floricele de porumb. Cunoscută mai nou și sub numele de popcorn, această gustare poate fi un aliat excelent în curele de slăbit, dacă știi cum să o pregătești.

03 dec. 2021, 15:12
Pregătește cele mai sănătoase floricele de porumb, gustarea delicioasă care ajută în diete de slăbit și afecțiuni cardiace

Floricele de porumb. Această gustare poate constitui atât o gustare delicioasă în timpul serialului preferat de pe Netflix, cât și un aliment sănătos care ajută în diete, afecțiuni cardiace, diabet și hipertensiune.

Secretul unei porții de floricele de porumb care nu-ți va afecta silueta și va aduce doar beneficii organismului, constă desigur în metoda de preparare. Cu toții suntem familiarizați cu popcornul pe care îl savurăm cu poftă la cinema sau prin parcuri, însă adeseori comercianții, pentru a face această gustare cât mai apetisantă, o prepară cu unt, ulei, sau chiar zahăr, dacă e să ne gândim la popcornul caramelizat.

Floricele din porumb se obțin prin încălzirea boabelor care abundă în amidon și au un exterior dur. Când nu conține o grămadă de alte ingrediente, popcornul este un răsfăț sănătos și ușor. Un alt element care contribuie la popularitatea floricelelor este că sunt foarte simplu de preparat acasă.

Beneficii pentru sănătate
Există câteva beneficii pentru sănătate ale consumului de floricele de porumb. Pe lângă faptul că sunt bogată în fibre, floricelele de porumb conține și acid fenolic care este un antioxidant. În plus, floricelele de porumb sunt cereale integrale, un grup alimentar important care poate reduce riscul de diabet, boli de inimă și hipertensiune arterială la oameni.

Risc scăzut de diabet

Se știe că cerealele integrale oferă multe beneficii pentru sănătatea oamenilor. Un beneficiu important al consumului de cereale integrale este că reduce riscul de diabet de tip 2, fapt ce s-a dovedit a fi valabil mai ales pentru bărbații și femeile de vârstă mijlocie.

În plus, floricelele de porumb au un indice glicemic (IG) scăzut, ceea ce înseamnă că vă poate ajuta să vă mențineți mai ușor nivelul zahărului din sânge și să evitați fluctuațiile asociate cu alimentele cu un indice glicemic ridicat. Dietele care includ alimente cu indice glicemic scăzut pot ajuta persoanele cu diabet zaharat de tip 1 sau tip 2 să își îmbunătățească nivelul de glucoză și lipide.

Risc mai mic de boli de inimă

S-a descoperit că aportul mare de fibre, predominant în floricelele de porumb, scade riscul de boli cardiovasculare, precum și de boli coronariene. Fibrele sunt o parte importantă a unei diete echilibrate, iar floricelele de porumb sunt ideale dacă aveți nevoie de o gustare care să contribuie la aportul zilnic de fibre.

Risc mai mic de hipertensiune arterială

Pe lângă reducerea riscului de diabet și boli de inimă, consumul de floricele de porumb fără multă sare sau unt vă poate ajuta să vă scădeți tensiunea arterială sau să reduceți riscul de a dezvolta hipertensiune arterială.

Managementul greutății

Pierderea în greutate precum și menținerea unei greutăți corporale normale pot constitui o provocare pentru mulți. Floricele de porumb vă  pot ajuta să evitați creșterea în greutate. Conținutul ridicat de fibre și numărul scăzut de calorii contribuie la acest beneficiu important pentru sănătate. Floricele de porumb sunt în special sățioase, iar acest fapt este important pentru gurmanzi și cei care sunt obișnuiți să „ciugulească” între mese.

Nutriție
Popcornul conține o mulțime de fibre și antioxidanți, care pot ajuta la prevenirea unor afecțiuni grave de sănătate. Pe lângă aceste ingrediente cheie, nutrienții pentru floricele de porumb includ: Niacina, Riboflavina, Tiamina, Acid pantotenic, Vitamina B6, Vitamina A, Vitamina E, Vitamina K.

Floricele de porumb. Învață să prepari popcornul într-un mod sănătos

O porție de 3 căni de floricele de porumb conțin 93 de calorii, 3 grame de proteine, 18,6 grame de carbohidrați, 3,6 grame fibre, 0,2 grame zahăr, 1,1 grame grăsimi,

Lucruri ce trebuie să fim atenți

Rețineți că beneficiile pentru sănătate ale floricelelor pot fi diminuate sau anulate dacă adăugați mult unt și sare. Aceste ingrediente pot determina creșterea conținutului de grăsimi saturate din floricelele, care poate ajunge la valori între 20 și 57 de grame.

Pentru a beneficia din plin de calitățile floricelelor de porumb este cel mai important să le consumați cât mai simple. Dacă aveți nevoie de o aromă suplimentară, rămâneți la cantități mici de sare sau un ulei sănătos.

Cum se prepară floricelele

Când nu sunteți la cinema, floricelele de porumb sunt ușor de preparat și de savurat acasă. Începeți cu aproximativ o jumătate de cană de boabe de floricele de porumb. Asigurați-vă că aveți o oală destul de mare cu capac, astfel încât sâmburii să aibă loc să se extindă.

Încingeți oala la foc mediu și turnați bobele de porumb. Dacă doriți, adăugați 1 până la 3 linguri de ulei. Acoperiți oala cu un capac. În curând veți începe să auziți cum pocnesc boabele de porumb, relatează Webmd.com.