Fiică de preşedinte, ucisă şi îngropată pe ascuns. Mormântul ei a fost nivelat cu buldozerul GALERIE FOTO

Fiica fostului preşedinte uzbek, Islam Karimov, ar fi fost ucisă şi îngropată în secret, după moartea fostului dictator. Gulnara Karimova, numită şi prinţesa uzbecă, ar fi fost otrăvită şi înhumată pe ascuns de cei care i-au luat locul tatălui său, iar mormântul ei, nivelat cu buldozerul.

23 nov. 2016, 15:14

Gulnara ar fi murit otrăvită, scrie o publicaţie din Rusia, citând surse din Serviciile de securitate uzbece. Agentul cu pricina ar fi contactat telefonic redacţia pentru a face dezvăluirile, după ce a fost implicat personal în funeraliile secrete, potrivit România TV

Decizia dezvăluirilor a fost motivată de teama pentru viaţa copiilor Gulnarei – fiul Islam şi fiica Iman, nepoţii dictatorului decedat.

De la moartea preşedintelui Islam Karimov, care a fost anunţată de autorităţile de la Taşkent cu o întârziere de mai multe zile, fiica sa cea mare nu a mai apărut în public, iar noua conducere uzbecă a refuzat să răspundă la întrebările presei cu privire la soarta ei.

Citeşte şi Premierul uzbec Şavkat Mirzioiev, numit preşedinte interimar al Uzbekistanului

Cântăreaţă, model şi designer, Gulnara a fost la un moment dat considerată cea mai bogată femeie din fosta URSS.

Prinţesa uzbecă, preferata tatălui dictator, favorită ca succesoare a şefia statului, a activat anterior în cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

Relaţia cu tatăl ei s-a deteriorat brusc în 2013. Gulnara a căzut în dizgraţie după ce a fost discreditată de serviciile secrete, în lupta de a pune mâna pe putere după moartea preşedintelui.

A fost închisă într-un ospiciu, iar primul zvon privind decesul ei a apărut în vara trecută, când tot presa rusă a scris că ar fi făcut un atac cerebral.