Fiica lui Gigi Becali caută operator care să administreze Becali Hotel, din Venus, cumpărat de afacerist anul trecut

Theodora Becali Mincu (28 de ani), fiica cea mare a omului de afaceri George Becali, și soțul său, Mihai Theodor Mincu, sunt în discuții cu mai mulți operatori hotelieri din România pentru a da în administrare fostul hotel Inter din stațiunea Venus, redeschis anul trecut sub denumirea Becali Hotel.

14 apr. 2023, 11:59
Fiica lui Gigi Becali caută operator care să administreze Becali Hotel, din Venus, cumpărat de afacerist anul trecut

Theodora și Mihai Mincu au primit hotelul de 5 stele de la George Becali, care l-a cumpărat în 2021 de la Interagro, grupul omului de afaceri Ioan Niculae.

„O să dăm hotelul cuiva în chirie să se ocupe de el, pentru că noi nu avem timp. Este o afacere cu 70-80 de angajați lângă care trebuie să stai zilnic. Vom avea o firmă care să opereze hotelul. Suntem în discuții cu 2-3 firme. Sunt firme de români care mai au hoteluri în administrare la mare“, a declarat, pentru Profit.ro, Mihai Mincu.

El așteaptă acum să închirieze plaja pentru noul sezon, în urma licitațiilor organizate în această perioadă. George Becali a anunțat în 2021 că a cumpărat hotelul Inter din Venus pentru familie, iar dacă Ioan Niculae îl vrea înapoi, i-l vinde, dar cu profit, arată Economica.net.

Omul de afaceri și-a adjudecat hotelul la licitație pentru un preț de 6,8 milioane de euro de la grupul de firme Interagro, aflat în reorganizare judiciară. Ioan Niculae a modernizat fostul hotel Carmen cu circa 10 milioane de euro și l-a redeschis în 2013.

Citește și: Economistul Mircea Coșea anticipează un viitor sumbru pentru România: „E o situație cinică!” | EXCLUSIV

„În urma unor investiții de aproximativ 10 milioane de euro în modernizare, singurul hotel de 5 stele din stațiunea Venus își deschide porțile. Hotelul face parte din grupul de firme Interagro. Până în 2012, acesta s-a numit «Carmen» și a fost clasificat la categoria de 4 stele”, transmitea la acel moment Interagro.

Hotelul, construit în 1971, are 5 etaje, 92 de camere, o suprafață construită de 2.670 metri pătrați și un teren de 4.584 metri pătrați, cu acces direct la plajă, două restaurante și piscină exterioară.

Theodora Becali și soțul său au început construcția primului lor ansamblu rezidențial major, cu 660 de apartamente și 50 de case, pe un teren primit de la George Becali și amplasat în zona corporațiilor din Pipera. Familia Becali a vândut, doar în ultimii ani, o serie de terenuri în Pipera unor dezvoltatori imobiliari precum H4L Development, Catted și IBB Holding, dar și unor antreprenori ca Andrei Lișinschi și Dumitru Dragomir, tranzacții cu o valoare cumulată de peste 60 de milioane de euro semnalate în premieră de Profit.ro. Tot Becali a vândut cu 11 milioane de euro și cele 7 hectare de teren pe care Prime Kapital construiește acum ansamblul rezidențial Avalon din aceeași zonă. Pe terenuri ce au aparținut lui George Becali pregătesc acum proiecte rezidențiale și Steven Herring – unul dintre cei mai bogați sud-africani, și Amset Prodexim.

Citește și: Uzina Dacia se închide înainte de Paște