Fiica unui fotbalist celebru, singura din judeţ cu media 10 la simularea Evaluării Naţionale. „Generaţia mea nu este definită de graficele de acum”

Ilinca Năstăsie, fiica fostului fotbalist Cosmin Alin Năstăsie, a reușit să impresioneze la simularea Evaluării Naționale, obținând media 10. Această realizare notabilă a adus-o în atenția publicului, iar tânăra elevă de 14 ani își împărtășește părerea și perspectivele cu privire la educație și viitor.

05 mart. 2024, 10:39
Fiica unui fotbalist celebru, singura din judeţ cu media 10 la simularea Evaluării Naţionale. „Generaţia mea nu este definită de graficele de acum”
Fiica unui fotbalist celebru, singura din judeţ cu media 10 la Evaluarea Naţională. "Generaţia mea nu este definită de graficele de acum"

Fiica unui fotbalist celebru, singura din judeţ cu media 10 simularea Evaluării Naţionale. Ilinca Năstăsie a fost singura elevă din Argeș cu media 10, lucru care demonstrează nu doar capacitățile sale academice, ci și angajamentul și dedicarea ei în obținerea succesului. În ciuda dificultății subiectelor, tânăra și-a făcut față cu brio, datorită unei pregătiri constante și meticuloase.

„Aș descrie subiectele ca fiind complexe. Nu au fost tocmai ușoare. Rezolvarea lor a necesitat cunoștințe din toată materia predată încă din clasa a V-a. De aici a venit, cred, și dificultatea lor. Rezultatul a fost o surpriză chiar și pentru mine. După ce s-au afișat baremele de corectare, mă așteptam la o medie bună, dar nu 10. Cred că un motiv pentru nesiguranța mea a fost evaluarea digitalizată, care ne-a îngrijorat pe toți”, a declşarat Ilinca Năstăsie pentru Adevărul.

În ciuda rezultatelor obținute la simulare, Ilinca Năstăsie adoptă o perspectivă optimistă și realistă, considerând că există încă timp pentru îmbunătățire și evoluție până la examenul final. Cu o încredere fermă în efortul comun al generației sale, aceasta subliniază importanța dedicării și a lucrului în echipă pentru a atinge obiectivele.

Citeşte şi: Rezultate Simulare Evaluare Națională 2024. În ce condiții pot cere elevii trecerea notelor în catalog

„În viziunea mea, rezultatele la simulare nu ar trebui să ne sperie. Mai avem timp să creștem până la Evaluarea Națională. Generația mea nu este definită de graficele de acum. Ceea ce contează este efortul pe care îl facem cu toții pentru a fi mai buni”, a mai spus tânara, care a precizat și secretul succesului său: „Mi-am propus să rezolv în fiecare zi câte o variantă de subiect pentru ambele materii. În același timp, nu neglijez temele date de profesorii mei ca să pot face față volumului mare de materie nouă”.

Cu un viitor academic bine definit, Ilinca Năstăsie își dorește să urmeze o carieră în domeniul ingineriei, fiind atrasă de fizică și matematică. În ciuda pasiunii sale pentru știință, tânăra nu neglijează importanța unui echilibru între aspectele creativității și cele științifice ale educației: „Îmi place mult fizica, așa că mi-ar plăcea să lucrez într-o ramură a ingineriei. Totodată, îmi doresc să călătoresc și să descopăr diferitele culturi care fac lumea noastră incredibilă”.

Ilinca Năstăsie este una dintre cele două fete ale fostului fotbalist Cosmin Alin Năstăsie, care a evoluat la FC Argeș, FC Brașov şi CS Mioveni. Retras din activitate în 2019, acesta a avut peste 160 de meciuri în Liga I și peste 270 în Liga a II-a.