Rezultate Simulare Evaluare Națională 2024. În ce condiții pot cere elevii trecerea notelor în catalog

Elevii de clasa a VIII-a au susținut săptămâna aceasta Simularea examenului de Evaluare Națională 2024, la începutul lunii februarie.

07 feb. 2024, 16:10
Rezultate Simulare Evaluare Națională 2024. În ce condiții pot cere elevii trecerea notelor în catalog

Elevii claselor a VIII-a au susținut simulările pentru examenul de Evaluare națională 2024. Probele s-au susținut în școli, fiind implicați aproximativ 24.000 de profesori asistenți și peste 12.000 de evaluatori.

Citește și: Cum se rezolvau subiectele la română la simulare Evaluare Națională 2024. Bareme de corectare publicate pe edu.ro

O noutate anul acesta este că la simulările pentru Evaluare Națională 2024 lucrările au fost scanate în clasă și vor fi corectate pe platforma digitalizată. În plus, lucrările sunt repartizate automat și aleatoriu către profesori evaluatori din alt județ decât județul din care provin candidații, printr-un click.

Citește și: Cum se rezolvau subiectele la matematică la Simulare Evaluare Națională 2024. Bareme de corectare publicate pe edu.ro

 

Rezultate Simulare Evaluare Națională 2024

Rezultatele la Simulare Evaluare Națională 2024

vor fi anunțate în data de 23 februarie, urmând a fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare în perspectiva examenelor din vara acestui an.

Rezultatele obținute la simulare nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați.