Filme în prima zi de Anul Nou. Pe 1 ianuarie 2022, te aşteaptă o listă lungă de capodopere cinematografice

Anul 2022 debutează cu o serie lungă de filme de calitate, atât pentru cei mici, cât şi pentru cei mari.

01 ian. 2022, 09:00
Filme în prima zi de Anul Nou. Pe 1 ianuarie 2022, te aşteaptă o listă lungă de capodopere cinematografice

Filme în prima zi de Anul Nou. Descoperă, în cele ce urmează, lista capodoperelor cinematografice pe care le poţi viziona, în prima zi a anului, pe principalele posturi tv.

Filme în prima zi de Anul Nou PRO TV

Noul An începe, la Pro TV, cu filmul pentru copii „Peter Pan”, difuzat începând cu ora 9.15. Povestea începe într-o noapte răcoroasă, în Londra, în timp ce Wendy Darling (Rachel Hurd-Wood) îi fascinează pe frații ei mai mici cu povestiri despre lupte cu săbii, fanfaroni și Căpitanul Hook…

La 11.15, e difuzată comedia „Plan de joc”. Viața fundașului echipei de fotbal American Joe Kingman (Dwayne „The Rock” Johnson), este dată peste cap de apariția fiicei sale de 7 ani, despre care nici nu știa că există. Acum, este nevoit să jongleze cu antrenamentele, petrecerile, întâlnirile amoroase și cu lecțiile de balet ale fiicei sale.

Mereu la prima întâlnire” e o comedie romantică difuzată la 13.15, în care Henry se îndrăgostește de Lucy, o tânără care are pierderi de memorie și nu-și amintește de el a doua zi după întâlnire.

La orele 15.00, urmează filmul „Ocolul Pământului în 80 de zile”, a cărui acţiune se petrece în anul 1872. Protagonistul, Passepartout (Jackie Chan), este un chinez care îl însoțește pe englezul Phileas Fogg (Steve Coogan) într-o călătorie în jurul lumii. Fogg a pariat cu membrii clubului din care face parte că poate înconjura Pământul în 80 de zile călătorind cu trenul, vaporul, baloane și… elefanți.

De la 17.15, începe „Mr. Bean – o comedie dezastru”. Comentariile sunt de prisos. Mr. Bean încurcă-lume este trimis la Los Angeles pentru a păzi o pictură celebră, dar nefiind în stare să facă nimic ca lumea, totul o ia razna în mod hilar.

La 20.30, e difuzat filmul de acțiune „Infernul din zgârie-nori”. Will Sawyer, veteran de război și fost angajat FBI, este însărcinat cu securitatea unui zgârie-nori din Hong Kong. Când acesta ia foc, iar toate indiciile conduc către Sawyer, începe o cursă nebună pentru a se reabilita și pentru a-și salva familia, care se află în clădirea în flăcări.

Citeste si Concertul de Anul Nou de la Viena din 2022, doar pentru vaccinaţi împotriva COVID sau trecuţi prin boală

Șefa”, o comedie cu Peter Dinklage, Melissa McCarthy, Kristen Bell, Kathy Bates, e difuzată de la 22.15. E povestea unei afaceriste foarte bogate, care e trimisă la închisoare după ce e prinsă că a făcut uz de informații bursiere obținute ilegal.

Seara se încheie cu „Marele Gatsby”, difuzat de la 0.00. Filmul prezintă povestea scriitorului în devenire Nick Carraway, care pleacă la New York în primăvară anului 1922, în căutarea visului american.

Filme în prima zi de Anul Nou Antena 1

La Antena 1, prima zi din 2022 e dedicată filmelor. Ziua începe cu „Magie în New York”, difuzat de la ora 10.00. Este povestea prinţesei Giselle, care trăieşte într-un desen animat. Vrăjită de Regina Narissa, se transformă într-o femeie adevărată și ajunge într-un tărâm lipsit de magie, Manhattan. În ciuda tuturor probabilităților, aici găsește dragostea.

La 12.00 vine comedia „Pantera Roz”, în care îi putem vedea pe Steve Martin, Beyonce, Jason Statham și Jean Reno. Protagonistul, inspectorul Clouseau, primește un caz important: celebrul antrenor de fotbal Yves Gluant e înțepat cu o săgeată otrăvită, iar în panica ce urmează atacului, inelul acestuia, în care e montat un diamant roz neprețuit, botezat „Pantera Roz” dispare.

Începând cu orele 20.00, e difuzată povestea „Cenușăresei”, cu Lily James, Cate Blanchett, Richard Madden, Helena Bonham Carter și Stellan Skarsgard în rolurile principale. După moartea tatălui ei, Ella are parte numai de necazuri din partea mamei ei vitrege. Transformată în slujnică și poreclită Cenușăreasa, fata rezistă cu stoicism în faţa nedreptăţilor pe care i le fac mama vitregă şi surorile vitrege, şi asta datorită sfatului pe care mama ei i l-a dat pe patul de moarte: „Fii bună și ai curaj”. Viața Cenușăresei se schimbă radical atunci când îl întâlneşte, în pădure, pe prințul regatului.

Fanii filmelor de suspans au posibilitatea, de la orele 21.45, să vadă ecranizarea din 2017 a celui mai popular roman al Agathei Christie – „Crima din Orient Express”. În rolurile principale îi vom vedea pe Kenneth Branagh, Johnny Depp, Michele Pfeiffer, Judy Dench și Penelope Cruz. Este povestea a 13 străini aflați într-un tren unde toată lumea devine suspectă, după ce are loc o crimă.

De la ora 0.00, începe „Aliatul”, un film realizat după o poveste reală. Agentul britanic Max Vatan (Brad Pitt) şi spioana franceză Marianne Beausejour (Marion Cotillard) se îndrăgostesc în timpul unei misiuni de asasinare a unui oficial german, însă la scurtă vreme Max află că partenera sa, acum mama copilului său, lucrează, de fapt, pentru nazişti şi începe să o investigheze.

Filme în prima zi de Anul Nou TVR 1

Prima zi a anului începe, la postul naţional, cu desene animate românești. La 9.05 e difuzată „Colinda”, în care un copil pleacă pentru prima dată din lumea comodă și permanent conectată la internet a orașului, la țară, la un bunic meșter olar. Acolo, descoperă lumea minunată a măștilor și poveștilor din satul bunicului, o lume pe care vrea să o aducă la oraș.

Citeste si PROGNOZA METEO oficială de Crăciun şi Revelion. Ninsori doar la munte!

La 9.35, urmează filmul „Aripi de hârtie”. Într-o bibliotecă părăsită, mai mulţi copii ai străzii încearcă să se încălzească dând foc cărţilor. Un profesor decăzut, care se adăposteşte şi el în bibliotecă, îi invită la o plimbare prin lumea basmelor.

La 18.30, e difuzată comedia romantică „Vis de iarnă”. Tânăra Mary luptă să-și salveze librăria, în timp ce Adam, un tânăr şi recalcitrant jucător de hochei, este suspendat temporar din echipă din cauza unei dispute cu un arbitru. Amândurora li se oferă şansa unei schimbări.

Seara se încheie cu „Răzbunarea unui hoț”, cu Bruce Willis și Claire Forlani, difuzat începând cu orele 23.00. Şantajată de mafiotul Eddie Filosa, după un jaf eşuat, frumoasa Karen, specialistă în escrocherii la nivel înalt, îl recrutează pe Jack, fostul ei iubit, să fure împreună un transport de pietre preţioase. Când planul lor ia o întorsătură neașteptată, iar situația degenerează, Jack, Eddie și Karen își vor măsură puterile și abilitățile într-o confruntare fatidică.

Filme în prima zi de Anul Nou PRIMA TV

Seara de 1 ianuarie ne aduce, de la 20.00, drama „Sugar Mountain”, în care Miles, îndatorat unui mafiot local, își convinge iubita și fratele să-l ajute să-și însceneze dispariția în Alaska. În timp ce orașul face front comun pentru a-l găsi pe Miles, șeriful Jim Huxley începe să suspecteze înșelăciunea. Pe măsură ce se apropie de adevăr, Liam face tot posibilul ca înșelăciunea să nu fie aflată.

De la orele 23.00, avem posibilitatea să revedem un film emblematic pentru cinematografia românească, „Moromeții”, cu Victor Rebengiuc, Mitică Popescu, Florin Zamfirescu și Teodora Mareș, în regia lui Stere Gulea. Pelicula urmărește destrămarea unei familii ţărăneşti tradiţionale și este ecranizarea celui mai cunoscut roman al lui Marin Preda.

Filme în prima zi de Anul Nou PRO CINEMA

În prima zi a noului an, Pro Cinema ne invită, începând cu 20.30, la comedia „B.D. în acțiune”, primul film din seria cu Toma Caragiu, Sebastian Papaiani, Puiu Călinescu, Dem Rădulescu, Iurie Darie și Jean Constantin. Două cazuri de furt, aparent banale, îi conduc pe Căpitanul Panait (Toma Caragiu), Plutonierul Căpșună (Sebastian Papaiani), Sergentul major Cristoloveanu (Dumitru Furdui) și câinele Costel pe urmele unei adevărate rețele de borfași. Confruntarea cu vestitul „trio” Gogu (Dem Rădulescu) – Trandafir (Puiu Călinescu) – Patraulea (Jean Constantin) naște situații comice irezistibile.

La 22.30 începe thrillerul „Chiriașul”, care prezintă povestea detectivului Manning. Acesta are probleme în familie, soția lui fiind internată după ce a suferit o cădere psihică, iar fiica acuzându-l că e responsabil de situația mamei.