PROGNOZA METEO oficială de Crăciun şi Revelion. Ninsori doar la munte!

Agenția Națională de Meteorologie a prezentat estimările meteorologice pentru următoarele patru săptămâni.

21 dec. 2021, 08:44
PROGNOZA METEO oficială de Crăciun şi Revelion. Ninsori doar la munte!

PROGNOZA METEO.

„Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016. Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

BMW cu doar doi cai putere după ce a rămas înzăpezit la munte VIDEO. Prognoza meteo de Crăciun şi Revelion

Săptămâna 20.12.2021 – 27.12.2021

Valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval în zonele montane, dar și ușor mai ridicate în regiunile vestice și sud-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice pentru această perioadă.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile nord-vestice și local în cele centrale, dar mai ales în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, iar în rest va fi în general deficitar.

PROGNOZA METEO. Săptămâna 27.12.2021 – 03.01.2022

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în extremitatea de sud a țării. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în toate regiunile, dar mai ales în regiunile vestice, nord-vestice și centrale.

Prognoza meteo de Sărbători. Cum va fi vremea de Crăciun şi Revelion. Se anunţă iarnă grea

Săptămâna 03.01.2022 – 10.01.2022

Temperatura medie a aerului va fi apropiată de cea normală pentru această perioadă, în toate regiunile. Regimul pluviometric se va situa în jurul celui specific pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

PROGNOZA METEO oficială de Crăciun şi Revelion: 

prognoza-4saptamani (15)

Val de frig peste România

„Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele normale, în toată țara.”, transmite ANM.

„Într-adevăr vreme de la o zi la alta în răcire chiar semnificativă. Vorbim de valori sub cele specifice datei din calendar şi anume valori care mâine dimineața în depresiunile din estul Transilvaniei pot coborî până la valori sub -15 grade Celsius până la -6 grade în zona litoralului. Cele mai scăzute valori sunt aşteptate în partea de nord, centru şi est unde local va ger.  Vorbim şi de intensificări ale vântului în Carpaţii Meridionali cu viteze la rafală ce pot depăși 80-90 km/h viscolind zăpada şi chiar pe parcursul zilei de miercuri şi joi este posibil să consemnăm cele mai scăzute valori de până în prezent din acest an din debutul primei luni din iarna 2021-2022.

Inclusiv în Capitală este de așteptat să înregistrăm valori care să coboare sub -9 posibil -10 grade Celsius chiar mai coborâte în zona pre orășenească. Din 23 o să constatăm o ușoară încălzire chiar apreciabilă, mai ales în Ajunul Crăciunului în toată ţară. Iar dacă în jumătatea de est a ţării vom mai înregistra temperaturi maxime între 0 până la 10 grade în partea de vest, sud-vest a ţării posibile maxime care să ajungă până la 7-8 grade, după care în ziua de Crăciun valori care să caracterizeze o vreme mai caldă, inclusiv în Capitală, 4-5 grade Celsius chiar mai ridicate 6-7 grade în ziua de 25 spre 26 decembrie”, a spus Elena Mateescu, director ANM.