Filmul despre viaţa şi cariera lui Steve Jobs, realizat pe baza unui scenariu de Aaron Sorkin

Viaţa lui Steve Jobs va fi ecranizată pe baza unui scenariu scris de laureatul cu Oscar Aaron Sorkin, într-un film inspirat de biografia celebrului cofondator al companiei Apple, scrisă de Walter Isaacson, informează Reuters.

RomaniaTV.net
16 mai 2012, 08:28
Filmul despre viaţa şi cariera lui Steve Jobs, realizat pe baza unui scenariu de Aaron Sorkin

Compania Sony Pictures Entertainment a anunţat, marţi, că acest proiect cinematografic va beneficia de un scenariu scris de Sorkin, scenaristul american care a primit Oscarul pentru „Reţeaua de socializare”.

„Nu există niciun scenarist, azi, la Hollywood, care să fie capabil să capteze mai bine pentru marele ecran o viaţă atât de extraordinară (cea a lui Steve Jobs, n.r.) precum Aaron Sorkin. În mâinile lui, suntem încredinţaţi că filmul va fi exact aşa cum era Jobs: captivant, distractiv şi polarizant”, a declarat Amy Pascal, directoare a companiei Sony Pictures Entertainment.

Sorkin va scrie scenariul pentru acest film pe baza biografiei lui Steve Jobs, scrisă de Walter Isaacson şi care a devenit cartea cel mai bine vândută în 2011 în Statele Unite, după decesul cofondatorului companiei Apple.

Aaron Sorkin a fost recompensat cu Oscarul la categoria cel mai bun scenariu adaptat pentru scenariul filmului „Reţeaua de socializare” în 2011 şi a fost din nou nominalizat la Oscar în 2012 pentru scenariul filmului „Moneyball: Arta de a învinge”.

El a scris scenariul şi pentru serialul dramatic de televiziune „Viaţa la Casa Albă/ The West Wing” şi este creatorul viitorului serial produs de HBO intitulat „The Newsroom”.

Un alt proiect cinematografic, inspirat de viaţa şi cariera lui Steve Jobs, este în pregătire la Hollywood şi îl va avea în rolul principal pe Ashton Kutcher.

Steve Jobs, cofondator al companiei Apple, a murit la vârsta de 56 de ani, în urma unui cancer pancreatic, pe 5 octombrie 2011.