Filmul „Poziţia copilului”, de Călin Netzer, selectat la Festivalul CinEast de la Luxembourg

Filmul "Poziţia copilului", de Călin Peter Netzer, a fost selectat în competiţia oficială a Festivalului CinEast de la Luxembourg, care se va desfăşura între 9 şi 27 octombrie. Alte şase producţii româneşti vor concura în mai multe secţiuni.

RomaniaTV.net
10 oct. 2013, 15:56
Filmul „Poziţia copilului”, de Călin Netzer, selectat la Festivalul CinEast de la Luxembourg

Filmele „Domestic”, în regia lui Adrian Sitaru, şi „Despre oameni şi melci„, regizat de Tudor Giurgiu, vor fi proiectate în secţiunea Funny East, dedicată celor mai bune comedii din Europa Centrală şi de Est.

CITEŞTE ŞI: „Poziţia copilului”, de Călin Netzer, eligibil pentru o nominalizare la Oscarul pentru film străin

Pelicula „O lună în Thailanda”, în regia lui Paul Negoescu, a fost inclusă în secţiunea Cinéscope, unde sunt prezentate cele mai interesante filme din regiunea Europei Centrale şi de Est.

Totodată, documentarul „8 martie”, regizat de Alexandru Belc, şi două scurtmetraje – „Şanţul”, de Adrian Silişteanu, şi „Betoniera”, de Liviu Săndulescu – completează secţiunile Cinédocs, respectiv Cinéshorts.

CinEast oferă în acest an aproximativ 100 de proiecţii (50 de lungmetraje, artistice şi documentare, şi 50 de scurtmetraje din 15 ţări), întâlniri cu actori, regizori şi producători, plus multe alte evenimente speciale conexe – concerte, expoziţii, serate gastronomice.