VIDEO Filmul spargerii din Constanța. Cum a fost aruncat în aer bancomatul prin metoda „Devil’s Pizza”

Katia Sanginesi, o italiancă în vârstă de 55 de ani, membră a grupării mafiote Ndrangheta, a adus în Constanța metoda „Devil's Pizza” de a jefui bancomate.

30 nov. 2022, 22:26
VIDEO Filmul spargerii din Constanța. Cum a fost aruncat în aer bancomatul prin metoda „Devil’s Pizza”
Cum au fost aruncate în aer bancomatele din Constanța

Marți dimineață un bancomat a fsost aruncat în aer în județul Constanța, la intrarea în stațiunea Mamaia. Poliția avea doi suspecți, un român și o italiancă, de 48, respectiv 55 de ani, care erau filați de ceva vreme. Potrivit unor surse, italianca face parte din gruparea Ndrangheta.

„Au reușit să fugă cu un autoturism, însă au fost depistați în scurt timp de către polițiști și au fost imobilizați”, a declarat Andreea Ambroze, de la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Constanța.

Citește și: Italianca arestată pentru detonarea mai multor bancomate din Constanţa face parte din temuta grupare mafiotă Ndragheta

 

Un scenariu aproape identic s-a petrecut în urmă cu zece zile, la Castelu, un alt bancomat în care erau 100 de mii de lei a fost distrus. Hoții nu au reușit să ia banii, așa că au repetat fapta. În spatele celor două fapte stau aceeași indivizi, potrivit realitatea.net.

Citește și: Încă un bancomat a fost aruncat în aer la Constanţa. Hoții au fost prinși imediat după atac

Katia ar fi învățat această metodă de jefuire de la cea mai sângeroasă mafie din lume, Ndragheta, o grupare din Calibria, sudul Italiei care se ocupă cu traficul de droguri, asasinate la comandă și spălare de bani.

Aceștia au folosit un dispozitiv artizanal din metal, echipat cu o tijă subțire, prin care introduceau explozivi în bancomat. Organizația criminală Ndragheta controlează 80% din piața de cocaină din Europa, depășind prin cruzime și putere și gruparea siciliană Cosa Nostra.