Filmuleţe virale, lansate de guvernul german. Îi îndeamnă pe oameni să stea acasă: „Lenea te face erou”

Filmuleţe virale, lansate de guvernul german. Video-urile comice prezentate de BBC îndeamnă cetăţenii din Germania să stea acasă. Acestea reprezintă un mesaj clar pentru public: reducerea contactului cu alte persoane este vitală pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

16 nov. 2020, 20:10
Filmuleţe virale, lansate de guvernul german. Îi îndeamnă pe oameni să stea acasă: „Lenea te face erou”
Filmuţe virala comice, lansate de guvernul german

Filmuleţe virale, lansate de guvernul german. Primul video, intitulat „#specialheroes – #eroispeciali- Împreună împotriva virusului corona”, descrie un bărbat în vârstă care se uită înapoi în iarna anului 2020, scrie protv.ro.

Soarta acestei țări a stat în mâinile noastre. Așadar, ne-am adunat tot curajul și am făcut ceea ce se aștepta de la noi, singurul lucru corect. Nu am făcut nimic. Absolut nimic. Canapeaua noastră era prima linie și răbdarea era arma noastră”, spune el.

Citeşte şi: Germania pregăteşte noi restricţii anti-Covid. Tinerii sunt încurajaţi să se întâlnească doar cu un prieten

Filmuleţe virale, lansate de guvernul german

Într-un al doilea filmuleţ o prezintă pe prietena personajului din întâiul clip, în timp ce al treilea înfățișează un bărbat care se uită înapoi la zilele în care lenea sa proverbială l-a făcut erou.

„Înainte de pandemie, am fost, fără îndoială, cea mai leneșă persoană : aproape niciodată nu am părăsit apartamentul, am jucat jocuri pe computer fără niciun fel de ambiție și am mâncat ravioli reci direct din caserolă pentru că eram prea leneș pentru a încălzi ceva”, spune bărbatul. „Prietenii mei m-au numit Lazy Toby, dar eram prea leneș ca să mă enervez pe asta.

Și când virusul s-a răspândit, am rămas același leneș ca și înainte. Dar, spre deosebire de mine, lumea se schimbase: pentru a contracara virusul, oamenii erau îndemnați să rămână acasă, fără a face nimic:  lenea putea salva vieți și am fost un campion în asta. ”, spune el.

Germania reduce perioada de carantină de la 14 la 10 zile

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunţat, marţi, că autorităţile germane au anunţat noi măsuri privind condiţiile de intrare pe teritoriul Republicii Federale Germania, în special cu privire la regimul de carantină în cazul persoanelor care sosesc din zone de risc, inclusiv din România.

Măsurile sunt aplicabile începând cu data de 8 noiembrie 2020 şi vizează, în principal, reducerea perioadei de carantină obligatorie de la 14 la 10 zile, precum şi restrângerea semnificativă a posibilităţii de exceptare de la măsura carantinei prin prezentarea unui test molecular (PCR) cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat anterior intrării pe teritoriul german.

Astfel, conform informaţiilor comunicate de autorităţile germane, perioada de carantină poate fi suspendată anterior expirării termenului standard de 10 zile numai dacă persoana în cauză efectuează un test pentru depistarea infecţiei cu COVID-19, începând cu a cincea zi după intrarea în Republica Federală Germania, şi doar de la momentul comunicării unui rezultat negativ al testării.

De asemenea, persoanele care sosesc din zone de risc trebuie să îşi înregistreze datele personale prin intermediul paginii de internet: www.einreiseanmeldung.de”, a anunţat, marţi, MAE.


loading...