Final de telenovelă. CA al TVR a aprobat bugetul pentru participarea la Eurovision

Consiliul de Administraţie (CA) al TVR a aprobat, marţi, devizul pentru participarea României la concursul Eurovision, care se va desfăşura pe 22, 24 şi 26 mai, în oraşul Baku, Azerbaidjan.

RomaniaTV.net
31 ian. 2012, 17:22
Final de telenovelă. CA al TVR a aprobat bugetul pentru participarea la Eurovision

După ce pe 18 ianuarie, CA al TVR aprobase participarea României la Eurovision 2012, în şedinţa de marţi a CA a fost aprobat şi devizul pentru organizarea selecţiei naţionale a Eurovision şi pentru participarea la concursul care se va desfăşura în oraşul Baku.

Dan Manoliu, redactorul-şef al Redacţiei Divertisment din TVR, a fost desemnat, încă de anul trecut, să se ocupe de organizarea participării României la ediţia din 2012 a concursului Eurovision, care se va desfăşura pe 22, 24 şi 26 mai, în oraşul Baku. În 2010, Dan Manoliu a participat la organizarea selecţiei naţionale a Eurovision Moldova.

Eurovision 2012 se va desfăşura în oraşul Baku, după ce reprezentanţii Azerbaidjanului, Ell & Nikki, au câştigat competiţia din 2011 a concursului, cu piesa „Running Scared”.

Trupa Hotel FM, reprezentanta României la Eurovision 2011, s-a clasat pe poziţia 16-17, la egalitate cu Rusia, în concursul a cărui finală a avut loc la Düsseldorf Arena din Germania. Astfel, reprezentantul României la Eurovision 2012 va trebui să treacă şi de faza semifinalelor.

Data şi detaliile privind selecţia naţională urmează să fie comunicate ulterior. Acestea pot avea loc până cel mai târziu în martie, când este data limită pentru comunicarea participantului la concursul de la Baku.