Final fericit pentru GENIUL MEDICINEI româneşti. Academia Română îi va publica lucrarea ştiinţifică

Cazul uluitor al geniului neurochirurgiei româneşti Leon Dănăilă, care ajunsese în imposibilitatea de a-şi publica studiile cele mai noi, pentru care a muncit o viaţă întreagă, are un final fericit.

25 mart. 2015, 11:11
Final fericit pentru GENIUL MEDICINEI româneşti. Academia Română îi va publica lucrarea ştiinţifică

Cea mai recentă lucrare ştiinţifică a profesorului botoşănean Leon Dănăilă va fi tipărită de Editura Academiei Române, potrivit monitorulbt.ro. Reprezentanţii Academiei i-au oferit ajutorul gratuit.

Prof. dr. Leon Dănăilă era dispus să-şi vândă apartamentul în care locuieşte pentru a face rost de banii necesari tipăririi unui tratat de neuroanatomie. Sute de români din ţară şi din străinătate şi-au exprimat indignarea că neurochirurgul nu este sprijinit de statul român pentru a-şi publica tratatele de specialitate. Totodată, toţi şi-au exprimat disponibilitatea de a contribui financiar, astfel încât academicianul să-şi îndeplinească dorinţa de a-şi vedea cărţile tipărite, lucrări care vor folosi generaţiilor următoare de neurochirurgi români şi nu numai.

În faţa avalanşei de afecţiune şi susţinere, academicianul rămâne modest, dar recunoscător. „M-au sunat o mulţime de cunoscuţi, dar eu nu vreau să par cerşetor. V-am vorbit de sacrificii, acesta este sacrificiul meu, dar nu mă deranjează. Eu pentru România am făcut tot ce am făcut şi pentru pacienţii mei„, a spus prof. dr. Leon Dănăilă, uimit de valul de simpatie care s-a creat.

Tema lucrării ştiinţifice a profesorului nu a fost dezvăluită, însă acesta a explicat că subiectul nu a mai fost tratat până acum şi că va fi deosebit de utilă lumii ştiinţifice.