FINALA CM 2014: Poliţia a intervenit în forţă la porţile stadionului Maracana

FINALA CM 2014. Poliţia din Rio de Janeiro a împrăştiat duminică după-amiază cu ajutorul gazelor lacrimogene un grup format din circa 300 de manifestanţi, adversari ai Campionatului Mondial de fotbal desfăşurat în Brazilia, care au încercat să treacă de un cordon de securitate pentru a se apropia de stadionul Maracana, cu scurt timp înainte de lovitura de începere a finalei.

RomaniaTV.net
13 iul. 2014, 19:20
FINALA CM 2014: Poliţia a intervenit în forţă la porţile stadionului Maracana

Manifestanţii protestau faţă de sumele cheltuite cu organizarea campionatului în detrimentul îmbunătăţirii serviciilor publice (educaţie şi sănătate), la o zi după arestarea a 19 activişti acuzaţi de vandalism în cursul precedentelor acţiuni de protest.

Anterior, poliţia a făcut uz de spray-uri cu piper împotriva unui grup de manifestanţi care a vrut să treacă de cordonul de poliţişti instalat pentru paza stadionului.

Purtând pancarte pe care scria ‘Eliberaţi deţinuţii’, ‘A protesta nu este o crimă’, ‘Spuneţi-mi Neymar şi ocupaţi-vă de sănătatea mea’ ori ‘Fuck FIFA’, manifestanţii s-au strâns iniţial în cartierul Tijuca, din apropiere de Maracana.

Un număr record de 26.000 de poliţişti, militari şi agenţi ai forţelor de securitate au fost mobilizaţi duminică pe străzile oraşului Rio de Janeiro pentru a asigura desfăşurarea fără probleme a finalei Campionatului Mondial de fotbal ediţia 2014 dintre echipele Germaniei şi Argentinei.