FINALA EURO 2016 LIVE VIDEO ONLINE: FRANŢA – PORTUGALIA DOLCE SPORT LIVE STREAMING: 1-0

FINALA EURO 2016: Naționala Portugaliei a câștigat pentru prima dată în istorie Campionatul European chiar împotriva țării gazdă, Franța, scor 1-0 după prelungiri.

10 iul. 2016, 14:56
FINALA EURO 2016 LIVE VIDEO ONLINE: FRANŢA – PORTUGALIA DOLCE SPORT LIVE STREAMING: 1-0

FINALA EURO 2016  Portugalia a câștigat titlul de campioană europeană, după ce a învins formația Franței cu scorul de 1-0 (0-0, 0-0), după prelungiri, în finala EURO 2016, duminică seara, pe Stade de France din Saint-Denis.

FRANTA – PORTUGALIA 0-1

Min. 110: GOOOOOOOOOOOOOOOL Portugalia, Eder deschide scorul cu un şut plasat

Min. 108: 1-1 la bare, TRANSERSALA îi salvează pe francezi

Min. 103: Ocazie mare Portugalia, Edel reia periculos cu capul în finalul primei reprize de prelungiri.

Meci echilibrat în prelungiri, fără ocazii importante, fragmentat de multe faulturi.

Min. 91: Gignac loveste BARA IN PRELUNGIRI! Ghinion pentru Franţa!

Min. 84: Sissoko îl remarcă din nou pe Rui Patricio.

Min. 80: Faza se mută la cealaltă poartă, dublă paradă Hugo Lloris, meciul se îndreaptă spre prelungiri.

Min. 75: Rui Patricio îşi salvează iar echipa la şutul lui Giroud

Min. 66: Griezman, singur la 6 m, reia cu capul peste poartă, cea mai mare ocazie a meciului.

Min. 45: Portugalia – Franţa 0-0 la pauză

Min. 34: Sissoko, aproape de deschiderea scorului, Rui Patricio este din nou salvator

Min. 25, Lovitură pentru Portugalia, Cristiano Ronaldo – accidentat – înlocuit cu Quaresma.

Min.10: Griezman, lovitură periculoasă cu capul, portarul resinge greu în corner.

Min.1: Uniunea Asociaţiilor Europene de Fotbal (UEFA) se aşteaptă la o audienţă globală de 300 de milioane de telespectatori la finala Campionatului European din Franţa, dintre Franţa şi Portugalia, ce va avea loc duminică, de la ora 22:00, pe Stade de France din Saint-Denis.

UPDATE: Hotelul în care a fost cazată delegaţia echipei naţionale a Franţei a fost evacuat cu doar câteva ore înaintea finalei EURO 2016 după ce poliţiştii au găsit un pachet suspect în vecinătatea clădirii. Toată zona a fost imediat evacuată, iar forţele de ordine au detonat controlat pachetul suspect.

Franța țintește o tripletă ca țară gazdă, după ce a câștigat titlul european în 1984 și cel mondial în 1998. ”Les Bleus” ai mai câștigat o dată EURO în 2000, când competiția a fost organizată de Belgia și Olanda, și mai au o finală pierdută la Cupa Mondială din 2006. De partea cealaltă, Portugalia vrea laurii europeni, după ce a mai jucat o finală în 2004, pe teren propriu, pierzând surprinzător în fața Greciei.

Francezii au ascendentul confruntărilor anterioare cu Portugalia, pe care au învins-o la turnee finale de trei ori: în semifinalele EURO 1984, la Marsilia, cu 3-2 după prelungiri, în semifinalele EURO 2000, la Bruxelles, cu 2-1 după prelungiri, și în semifinalele Cupei Mondiale din 2006, la Munchen, cu 1-0.

”Les Bleus” conduc la bilanțul direct, cu 18 victorii, un egal și 5 eșecuri, golaverajul fiind de 49-28.

FINALA EURO 2016 LIVE VIDEO ONLINE: FRANŢA – PORTUGALIA DOLCE SPORT LIVE STREAMING 

Franța a câștigat ultimele zece meciuri cu Portugalia, cel mai recent fiind un amical susținut în 2015 la Lisabona, când unicul gol a fost marcat de Mathieu Valbuena. Ultima victorie lusitană datează din aprilie 1975, când Portugalia se impunea cu 2-0 pe Parc des Princes, prin golurile reușite de Nené și Marinho.

La EURO 2016, Portugalia a început greoi, cu trei egaluri în grupă (1-1 cu Islanda, 0-0 cu Austria și 3-3 cu Ungaria) și o calificare in extremis, de pe locul al treilea, în optimi a învins puternica formație a Croației după prelungiri (1-0), în sferturi a trecut de Polonia la loviturile de departajare (5-3), iar în semifinale a învins Țara Galilor (2-0). Seleccao a obținut doar o victorie după 90 de minute la EURO 2016, dar a ajuns în finală.

Franța a câștigat Grupa A, după 2-1 cu România, 2-0 cu Albania și 0-0 cu Elveția, în optimi a trecut cu 2-1 de Irlanda, în sferturi a eliminat Islanda cu 5-2, iar în semifinale a învins campioana mondială Germania cu 2-0.

”Les Bleus” sunt neînvinși de zece meciuri (nouă victorii, un egal)

Meciul de pe Stade de France se anunță a fi și un duel între vedetele Cristiano Ronaldo și Antoine Griezmann. Ronaldo, învingător în fața francezului în finala Ligii Campionilor (Real Madrid — Atletico, finală decisă la loviturile de departajare), a reușit la EURO 2016 să devină primul jucător care marchează la patru ediții ale EURO și să egaleze recordul deținut de francezul Michel Platini de 9 goluri marcate la turneele finale ale competiției europene. Griezmann, după un debut modest în fața României, a avut evoluții excelente și a marcat nu mai puțin de șase goluri (medie de un gol pe meci), fiind ca și câștigător al titlului de golgheter la EURO 2016.

Un amănunt interesant este faptul că nu mai puțin de trei jucători din lotul Portugaliei s-au născut în Franța: portarul Anthony Lopes (Givors), mijlocașul Adrien Silva (Angouleme) și fundașul Raphael Guerreiro (Le Blanc-Mesnil).

Fernando Santos, selecționerul Portugaliei, va putea conta din nou pe fundașul Pepe, care a lipsit la semifinala cu Țara Galior din cauza unei accidentări. În primul ”unsprezece” (4-4-2) va reveni și William Carvalho, după expirarea suspendării, deși Danilo Pereira a avut o prestație bună în semifinale.

Didier Deschamps va păstra probabil formula care a dat satisfacție în ultimele două meciuri (4-2-3-1).

Finala EURO 2016 va fi arbitrată de englezul Mark Clattenburg. Considerat cel mai bun „cavaler al fluierului” european în acest sezon, Mark Clattenburg (41 ani) a condus finala Ligii Campionilor, câștigată de Real Madrid în fața rivalilor de la Atletico Madrid, în luna mai.

Mark Clattenburg devine, astfel, al doilea arbitru care conduce în același an finala Ligii Campionilor și pe cea a Campionatului European, după portughezul Pedro Proenca, în 2012.

Fost electrician, Mark Clattenburg, arbitru internațional din 2007, a condus deja trei meciuri la debutul EURO 2016: Belgia — Italia (0-2) și Cehia — Croația (2-2), din primul tur, precum și Elveția — Polonia (4-5 la loviturile de departajare), din optimile de finală.

Echipele probabile: 
Portugalia: Rui Patricio — Cedric Soare, Pepe, Fonte, Guerreiro — Renato Sanches, William Carvalho, Adrien Silva, Joao Mario — Nani, Ronaldo. 
Franța: Lloris — Sagna, Koscielny, Umtiti, Evra — Pogba, Matuidi — Sissoko, Griezmann, Payet — Giroud.

 

„Este un moment excepțional, privilegiat, o șansă unică, deoarece este un titlu în joc. Este un lucru diferit să te afli pe bancă, deoarece cel mai frumos loc este pe teren. Pe bancă ai acea frustrare de nu participa la joc, însă eu nu aș mai putea oricum. Dar sunt bine, nu am presiune, nu am stres, ci adrenalină, este un lucru pozitiv”, a declarat Deschamps sâmbătă, în cursul unei conferințe de presă.

„Este al șaptelea meci al nostru la acest turneu, însă contextul este unul special. Avem o finală de jucat și sunt convins că jucătorii vor juca până la capăt. Când am acceptat să devin selecționer, nu a fost doar pentru a disputa meciuri și a participa la turnee. Acest lucru are consecințe pentru viitor și pentru jucători, de asemenea. Să câștigi titluri este mereu dificil, iar cu o echipă națională este și mai complicat. Va trebui să profităm de această oportunitate fără să ne gândim la ce va urma, însă jucătorii sunt conștienți de acest privilegiu, de a juca titlul de campioni ai Europei, la noi la Paris. Am avut doi ani de meciuri amicale. Nu le-am câștigat pe toate, însă am făcut în așa fel încât să păstrăm această stare de spirit. Să joci la EURO este fabulos, deoarece în sportul de înalt nivel și competiția înseamnă să câștigi. Nu este nimic mai frumos decât să câștigi și trebuie să faci totul pentru a realiza asta”, a adăugat selecționerul francez.

FINALA EURO 2016 LIVE VIDEO ONLINE: FRANŢA – PORTUGALIA DOLCE SPORT LIVE STREAMING 

Referindu-se la adversara din finala de duminică, Didier Deschamps a precizat: „Această echipă a Portugaliei are multe calități și nu a ajuns până aici din întâmplare. Are experiență, este bine organizată, posedă un triunghi defensiv solid și contează enorm pe duo-ul din atac Cristiano Ronaldo-Nani”.

Franța are la rândul ei atuurile ei, unul dintre acestea fiind golgheterul Antoine Griezmann, autorul a 6 goluri de la debutul turneului. „Griezmann a avut un sezon plin și încărcat, cu acea înfrângere din finala Ligii Campionilor. A trebuit să treacă peste asta și are această calitate și această eficiență care sunt importante pentru echipă. „Nu este însă doar un solist, trebuie să joace în echipă. El are această prospețime și disponibilitate, însă depinde întotdeauna de un colectiv”, a comentat selecționerul francez.

Întrebat dacă are „un plan anti-Ronaldo”, acesta a răspuns: „Nimeni nu l-a găsit”. „Este un mare jucător, cu o calitate atletică în jocul aerian. Rămâne mult timp în aer, iar ‘pătrățelele” sale (abdominale) nu sunt din întâmplare. În fotbal, cel mai dificil este să lupți împotriva vitezei și în aer. Limitarea influenței sale va fi un lucru important”, a conchis Didier Deschamps.

„Dacă Portugalia va câștiga fără să merite, mă voi întoarce acasă foarte mulțumit”, a spus zâmbind, Santos în cursul unei conferințe de presă care a avut loc sâmbătă la Stade de France, respingând totodată criticile la adresa jocului echipei sale. „Tot aud că Portugalia nu joacă bine și nu ar trebui să fie în finală. Însă este o diferență între ceea ce gândesc unii oameni și situația reală. Portugalia este în finală, iar aceasta este finala EURO”, a adăugat el.

EURO 2016: Selecționerul Fernando Santos ar fi mulțumit dacă Portugalia „ar câștiga fără să merite”

„Franța joacă la ea acasă și este normal să fie favorită, însă Portugalia trebuie să câștige Am spus mereu că Portugalia este candidată la titlu, dar după părerea mea au fost trei favorite: campioana Europei (Spania), campioana lumii (Germania) și Franța, care joacă pe teren propriu”, a mai declarat Santos.

Chestionat în legătură cu ghinionul pe care Portugalia îl are în meciurile cu Franța, care i-a învins de fiecare dată pe lusitani în competițiile oficiale, selecționerul portughez a răspuns impasibil: „Nu a existat niciodată o întâlnire Portugalia-Franța într-o finală, deci acesta nu se aplică de această dată”.

Portugalia va înfrunta Franța duminică, pe Stade de France, cu dorința de a cuceri primul său titlu european, după ce a pierdut finala ediției 2004, pe teren propriu, în fața naționalei Greciei.

EURO 2016: Cristiano Ronaldo – Franța este favorită, dar Portugalia va câștiga

„Franța are o echipă fantastică, joacă bine. Din punctul meu de vedere, Franța ese favorită deoarece joacă acasă, ceea ce constituie un mare avantaj. Însă nimeni nu ne-a învins încă la acest turneu și va fi un meci complicat pentru ambele echipe”, a declarat Cristiano Ronaldo pentru site-ul UEFA.

Atacantul Portugaliei și al echipei spaniole Real Madrid a recunoscut că ar fi o performanță extraordinară să câștige un titlu cu naționala țării sale.

„Am fi extraordinar să câștig un titlu cu echipa națională. Cred că este posibil, la fel și coechipierii mei, ca și întreaga țară și toți portughezii de aici, din Franța. Trebuie să fim pozitivi deoarece eu cred că duminică va fi prima oară când Portugalia va câștiga un trofeu important”, a adăugat căpitanul lusitan.

EURO 2016 FINALA

PORTUGALIA – FRANŢA (duminică, 10 iulie, ora 22:00, Paris, St. Denis) Pro TV şi Dolce Sport


EURO 2016 SEMIFINALE 

PORTUGALIA – Ţara Galilor 2-0 (0-0)

Cristiano Ronaldo 50, Nani 53

Germania – FRANŢA 0-2 (0-1)

Griezmann 45+2p, 72


EURO 2016 SFERTURI DE FINALĂ

Polonia – PORTUGALIA 1-1 (1-0, 1-1, 1-1), 3-5 la penalty-uri

Lewandowski 2 / R. Sanches 33

ŢARA GALILOR – Belgia 3-1 (1-1)

A. Williams 31, Robson-Kanu 55, Vokes 86 / Nainggolan 12

GERMANIA – Italia1-1 (0-0, 1-1, 1-1), 6-5 la penalty-uri

Ozil 66 / Bonucci 78p

FRANŢA – Islanda 5-2 (4-0)

Giroud 12, 59, Pogba 20, Payet 43, Griezmann 45 / Sigthorsson 56, Bjarnason 84



EURO 2016 OPTIMI DE FINALĂ

Elveţia – POLONIA 1-1 (0-1, 1-1, 1-1), 4-5 d.l.d.

Shaqiri 82 / Blaszczykowski 39

ŢARA GALILOR – Irlanda de Nord 1-0 (0-0)

McAuley 75a

Croaţia – PORTUGALIA 0-1 (0-0, 0-0)

Quaresma 117

FRANŢA – Irlanda 2-1 (0-1)

Griezmann 61, 63 / Brady 2p

GERMANIA – Slovacia 3-0 (2-0)

Boateng 8, Gomez 43, Draxler 63

Ungaria – BELGIA 0-4 (0-1)

Alderweireld 10, Batshuayi 78, E. Hazard 80, Carrasco 90

ITALIA – Spania 2-0 (1-0)

Chiellini 33, Pelle, 90+2

Anglia – ISLANDA 1-2 (1-2)

Rooney 4p / R. Sigurdsson 6, K. Sigthorsson 19


FAZA GRUPELOR

EURO 2016. GRUPA A

Franţa – România 2-1 (0-0)

Giroud 57, Payet 89 / B. Stancu 65p

Albania – Elveţia 0-1 (0-1)

Schar 5

România – Elveţia 1-1 (1-0)

B. Stancu 19p / Mehmedi 56

Franţa – Albania 2-0 (0-0)

Griezmann 90, Payet 90+5

România – Albania 0-1 (0-1)

Sadiku 43

Franţa – Elveţia 0-0

CLASAMENT

 

EURO 2016. GRUPA B

Ţara Galilor – Slovacia 2-1 (1-0)

Bale 10, Robson-Kanu 81/ Duda 61

Anglia – Rusia 1-1 (0-0)

Dier 73 / V. Berezuţki 90+2

Rusia – Slovacia 1-2 (0-1)

Glushakov 80 / Weiss 32, Hamsik 45

Anglia – Ţara Galilor 2-1 (0-1)

Vardy 56, Sturridge 90 / Bale 42 

Slovacia – Anglia 0-0

Rusia – Ţara Galilor 0-3 (0-2)

Ramsey 12, Taylor 20, Bale 67

CLASAMENT


EURO 2016. GRUPA C

Polonia – Irlanda de Nord 1-0 (0-0)

Milik 51

Germania – Ucraina 2-0 (1-0)

Mustafi 19, Schweinsteiger 90

Ucraina – Irlanda de Nord 0-2 (0-0)

McAuley 49, McGinn 90+6

Germania – Polonia 0-0

Irlanda de Nord – Germania 0-1 (0-1)

Gomez 30

Ucraina – Polonia 0-1 (0-0)

Blaszczykowski 54

CLASAMENT

 

EURO 2016. GRUPA D

Turcia – Croaţia 0-1 (0-1)

Modric 41

Spania – Cehia 1-0 (0-0)

Pique 87

Cehia – Croaţia 2-2 (0-1)

Skoda 76, Necid 90+3p / Perisic 37, Rakitic 59

Spania – Turcia 3-0 (2-0)

Morata 34, 48, Nolito 35

Croaţia – Spania 2-1 (0-1)

Kalinic 45, Perisic 87 / Morata 7

Cehia – Turcia 0-2 (0-1)

Burak Ylmaz 10, Ozan Tufan 65

CLASAMENT

 

EURO 2016. GRUPA E

Irlanda – Suedia 1-1 (0-0)

Hoolahan 48 / Clark 71a

Belgia – Italia 0-2 (0-1)

Giaccherini 32, Pelle 90+3

Italia – Suedia 1-0 (0-0)

Eder 88

Belgia – Irlanda 3-0 (0-0)

Lukaku 48, 70, Witsel 61

Suedia – Belgia 0-1 (0-0)

Nainggolan 84

Italia – Irlanda 0-1 (0-0)

R. Brady 85

CLASAMENT


EURO 2016. GRUPA F

Austria – Ungaria 0-2 (0-0)

Szalai 63, Srieber 87

Portugalia – Islanda 1-1 (1-0)

Nani 31 / B. Bjornason 50

Islanda – Ungaria 1-1 (1-0)

G. Sigurdsson 40p / B. Saevarsson 88a

Portugalia – Austria 0-0

Ungaria – Portugalia 3-3 (1-1)

Gera 19, Dzsudzsak 47, 55 / Nani 42, Ronaldo 50, 62

Islanda – Austria 2-1 (1-0)

Bodvarsson 18, Traustason 90+4 / Schopf 60

CLASAMENT