FINALA EUROVISION 2015 LIVE: La ce numere de telefon pot vota fanii din străinătate pentru Voltaj

FINALA EUROVISION 2015 LIVE: Fanii din România şi din străinătate susțin Voltaj la Eurovision 2015. Publicul din străinătate are posibilitatea să #voLteze20, sâmbătă seară, de până la 20 de ori de pe același număr de telefon.

23 mai 2015, 17:54

FINALA EUROVISION 2015 LIVE: România, reprezentată de trupa Voltaj, intră în competiție pe pozitia 20, după Letonia și înainte de Spania.

FINALA EUROVISION 2015 LIVE: CASTIGATORUL EUROVISION 2015… este Suedia

Potrivit regulamentului concursului, publicul din România nu-i poate vota pe reprezentanţii noştri, dar românii şi fanii din străinătate pot face acest lucru.

Telespectatorii pot vota prin intermediul aplicatiei oficiale, pe telefon și / sau SMS. Fereastra de vot se deschide după ce ultima piesă din concurs a fost interpretată, și se încheie 15 minute mai târziu.

Astfel, publicul din toate cele 40 de ţări participante la Eurovision poate vota pentru reprezentanţii noştri de 20 de ori de pe acelaşi număr de telefon.

Publicul din alte ţări îi poate susţine pe artiştii noştri trimiţând un SMS sau sunând la numărul afişat pe ecran la postul care transmite finala Eurovision 2015 în ţara respectivă.

La ce numere de telefon pot vota românii şi fanii din străinătate pentru Voltaj:

(w500) Publicul d

România va fi a şasea ţară care va anunţa punctajele cumulate – acordate de juriu şi de telespectatorii din ţară -, acestea fiind dezvăluite de prezentatoarea TVR Sonia Argint Ionescu.

Citeşte şi EUROVISION 2015: Cu cine se bate Voltaj în FINALA EUROVISION

EUROVISION 2015. Anul acesta, concursul se va ține în Austria, Viena, după ce Conchita Wurst a câştigat finala de anul trecut. Totuși, telespectatorii din toată lumea vor putea urmări concursul Eurovision 2015 la televizor, și își vor putea vota favoriții.

De-a lungul anilor, formatul concursului s-a mai schimbat, însă principiile de bază au rămas aceleași: țările participante înscriu cântece care vor fi, apoi, interpretate live într-o emisiune TV transmisă în direct simultan în tările ce aparțin Rețelei Eurovision.

Eurovision 2015: Finala concursului

La finala concursului vor participa cele șapte țări care au finanțat Eurovision 2015, Austria, Australia, Germania, Italia, Franța, Spania și Regatul Unit, împreună cu primele 10 țări din fiecare semifinală care au reușit să treacă mai departe.

În finală vor ajunge țările cele mai votate de telespectatori prin sistemul de votare.

Concursul va avea patru prezentatori, Alice Tumler, Mirijam Weichselbraun, Arabella Kiesbauer și Conchita Wurst, câștigătoarea ediției Eurovision de anul trecut, care va găzdui celebra Cameră verde la Eurovision 2015.

Citeşte şi EUROVISION 2015: Patriarhul Rusiei, Kirill, speră într-un INSUCCES al ţării sale. Este dezgustat de concurs

Sistemul de votare de la Eurovision

Sistemele de votare utilizate în trecut s-au schimbat de-a lungul anilor. Sistemul actual se folosește începând din 1975 și este un sistem de votare pozițional. Țările acordă un set de puncte (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 10, 12) celorlalți participanți, 12 puncte primind favoritul.

Voturile sunt verificate de un supervizor, care este responsabil de asigurarea corectitudinii alocării punctelor. Această funcție este ocupată din 2011 de Jon Ola Sand.

După actul de interval, când toate punctele sunt deja calculate, prezentatorii intră în direct cu purtători de cuvânt din fiecare țară votantă pentru a afla rezultatele voturilor. Înainte de 1994, acest lucru s-a realizat prin convorbiri telefonice în direct. Din 1994, purtătorii de cuvânt apar în transmisiune directă audio-video prin satelit.

Astăzi, punctele de la 1 la 7 sunt afișate automat pe ecran (schimbare adusă în 2006), iar celelalte puncte sunt citite în ordine ascendentă de către purtătorul de cuvânt, culminând cu scorul maxim (12 puncte). Țările trebuie să își anunțe punctajele în una dintre limbile oficiale ale EBU (engleză, franceză), iar prezentatorul va repeta scorurile în cealaltă limbă. Exclamația „douze points” („douăsprezece puncte” în franceză) este frecvent asociată Concursului Muzical Eurovision.

Fiecare televiziune participantă este obligată să transmită integral și în direct programul, inclusiv toate cântecele, trecerile în revistă, votarea și interpretarea de la final a cântecului câștigător, înlocuind doar intermediul cu pauze publicitare dacă dorește.

România la Eurovision 2015

Trupa Voltaj, care reprezintă România la Eurovision, va intra sâmbătă în finală cu numărul 20, după ce organizatorii concursului au decis ordinea interpretărilor în show-ul în care va fi stabilit câștigătorul competiției cântecului european 2015.

Astfel, ordinea intrării țărilor concurente în finala Eurovision este următoarea: Slovenia, Franța, Israel, Estonia, Marea Britanie, Armenia, Lituania, Serbia, Norvegia, Suedia, Cipru, Australia, Belgia, Austria, Grecia, Muntenegru, Germania, Polonia, Letonia, România, Spania, Ungaria, Georgia, Azerbaidjan, Rusia, Albania și Italia.