Finala Ligii Campionilor, prilej de noi rivalităţi în F1. Vezi ce echipe susţin piloţii

Piloţii de Formula 1 au opinii diferite când vine vorba de fotbal şi de finalista Ligii Campionilor pe care o simpatizează, britanicul Lewis Hamilton de la Mercedes afirmând că va ţine cu Bayern Munchen, iar Sebastian Vettel de la Red Bull că mizează pe Borussia Dortmund, informează cotidianul L'Equipe, citat de agenţia Mediafax.

23 mai 2013, 09:20
Finala Ligii Campionilor, prilej de noi rivalităţi în F1. Vezi ce echipe susţin piloţii

Când jucam fotbal pe consolă, îmi alegeam des echipa Bayern, aşa că voi ţine cu ea în finală„, a declarat Hamilton, fan al echipei Arsenal, care a cochetat în copilărie şi cu o carieră de fotbalist.

În schimb, conaţionalul şi fostul său coechipier de la McLaren-Mercedes, Jenson Button, spune că nu e un mare amator de fotbal şi că va ţine „cu echipa care va marca mai multe goluri„, părere împărtăşită şi de francezul Romain Grosjean de la Lotus-Renault.

Germania dă cei mai mulţi piloţi Formulei 1 şi aceştia arată un interes deosebit cu privire la finala care va opune două echipe din ţara lor. Lui Adrian Sutil (Force India) nu prea îi place fotbalul, dar este născut în Bavaria, aşa că ţine pumnii strânşi celor de la Bayern.

Nico Hulkenberg (Sauber) consideră „cool” faptul că Germania are două echipe în finala de pe Wembley, dar nu ţine nici cu una, nici cu cealaltă. Cei mai înfocaţi suporteri s-au arătat Nico Rosberg (Mercedes) şi triplul campion mondial Sebastian Vettel. Primul se declară un mare fan al formaţiei Bayern, iar cel de-al doilea mizează pe Borussia.

Ştiu că Bayern are un lot mai bun, dar eu cred că Borussia va câştiga acestă finală„, a spus Vettel, citat de Mediafax.

Finala Ligii Campionilor dintre formaţiile germane Borussia Dortmund şi Bayern Munchen se va disputa, sâmbătă, de la ora 21.45, pe stadionul Wembley din Londra.

Piloţii de Formula 1 se află în Principatul Monaco, unde se va desfăşura, la finalul acestei săptămâni, a şasea etapă a Campionatului Mondial.