FINALA MASTERCHEF 2017 LIVE VIDEO PRO TV: Castigatorul Masterchef, decis după probe de foc

FINALA MASTERCHEF 2017 LIVE VIDEO PRO TV: Luni seară, 15 mai, de la 22.45, vom afla cine va pleca acasă cu premiul de 50.000 de euro. În finală au ajuns concurenţi atipici, cu profesii care nu au nici o legătură cu bucătăria. 

15 mai 2017, 12:12
FINALA MASTERCHEF 2017 LIVE VIDEO PRO TV: Castigatorul Masterchef, decis după probe de foc

CASTIGATOR MASTERCHEF 2017. Luni seara, FINALA MasterChef a fost spectaculoasa, iar Flavius, Alexandra, Ana si Robert au fost nevoiti sa faca fata emotiilor si probelor tensionate!

Cei patru concurenti au avut parte de sustinerea tuturor concurentilor care au fost in acest sezon alaturi de ei in bucataria MasterChef. Ei au avut de pregatit un meniu complet: antreu, fel principal si desert, toate la nivel de MasterChef, cu o atentie deosebita la detalii si un gust exceptional.

Dupa fiecare proba, au primit note de la jurati, iar in runda finala au ajuns numai doi dintre ei. Prima care a parasit emisiunea este Alexandra, iar dupa prezentarea felului principal, Flavius a fost si el eliminat.

Ana si Robert sunt concurentii care au ajuns in runda finala! Stresul a atins cote maxime atunci cand au inceput sa pregateasca desertul, dar miza pentru care au luptat a fost una foarte mare: premiul de 50.000 de euro si titlul de MasterChef.

Robert a fost cel care i-a surprins pe jurati, a obtinut cele mai multe puncte si a primit marele premiu de 50 000 de euro si titlul de MasterChef Romania 2017.


FINALA MASTERCHEF 2017 LIVE VIDEO PRO TV: Dintre cei opt semifinialisti, doar patru au reusit sa impresioneze juratii si sa obtina un loc in marea finala MasterChef. Robert Petrescu, Flavius Pop, Ana Demian si Alexandra Hirtea sunt cei mai buni patru bucatari amatori din Romania, care isi vor arata maiestria in bucatarie lunea viitoare, in marea finala MasterChef Romania. 

„Finalista Masterchef – un pas ca sa-ti tii visul in brate. Un drum frumos, parca nici greul care a fost nu mai conteaza acum cand stii ca esti printre cei mai buni dintre cei buni. Pentru mine, Masterchef a fost o redescoperire de sine, nu ma asteptam ca pot atatea, ca stiu sa fac lucruri pe care pana sa vin aici nici nu mi-am imaginat ca ar exista. Acest concurs mi-a demonstrat ca limitele mele nu sunt cele pe care le credeam eu si am descoperit multe in mine. Este o experienta care merita traita si care mi-a deschis noi orizonturi.”, a declarat Ana Demian despre pozitia de finalista in bucataria MasterChef.

FINALA MASTERCHEF 2017 LIVE VIDEO PRO TV: Robert Petrescu a spus despre locul sau in marea finala: „Este un sentiment minunat! Mi-am demonstrat ca pot, mi-e foarte greu sa descriu in cuvinte, dar ma simt puternic! Experienta MasterChef a inceput cu un preparat si am crezut ca in mare despre asta este vorba, dar nu, nu este un show doar despre gatit, este un „loc” departe de zona ta de confort. Aici am trait un cumul de stari, de sentimente. Am simtit bucurie, am fost anxios, m-am jucat, mi-am adus aminte de mine. Am inteles ca e o lupta in care fiecare concurent are propria strategie. Eu am ales sa ma joc, am transformat platoul MasterChef in „spatele blocului meu”, locul in care ma jucam cu gasca mea de prieteni. Nu am considerat ca am adversari. Este o experienta dura pana la urma, au fost momente cand am simtit ca cedez, ca nu mai pot sa construiesc. Incepand cu semifinala am decis sa las in urma copilaria mea si sa ma maturizez!”.

FINALA MASTERCHEF 2017 LIVE VIDEO PRO TV: Flavius Pop a spus: „Ma simt onorat, in acelasi timp cu capul pe umeri, nu e o joaca, iar proba castigata care m-a propulsat in semifinala, de unde am avut sansa sa ajung pana in finala, este o recunoastere a pasiunii mele pentru gatit si rodul multelor ore petrecute in bucatarie, experimentand lucruri noi si frumoase!”.

„Faptul ca am ajuns pana in finala MasterChef, ma face sa ma simt extraordinar de mandra si foarte recunoscatoare juratilor pentru ca au crezut in mine. Experienta MasterChef pentru mine a insemnat una dintre cele mai frumoase si provocatoare experiente din viata.”, a declarat Alexandrea Hirtea.

 

Finaliştii Masterchef 2017:

Robert Petrescu (32 de ani) – stomatolog

„De la chef Răzvan Exarhu am învăţat că gătitul înseamnă şi smerenie, de la chef Samuel am învăţat să fiu generos, de la domnul Liviu Popescu am învăţat să gătesc inteligent şi de la toţi trei, să fiu modest, le mulţumesc pentru asta”, spune el. Întrebat cum se împacă bucătăria cu stomatologia, Robert ne-a răspuns cu umor: “Sunt geloase una pe alta, prin urmare mă epuizează. Cred că am ajuns în finală datorită faptului că am reuşit să inovez, să risc, să anticipez”.

Alexandra Hirtea (29 de ani) – manager

“Profesia de manager şi cea de bucătar presupun ambele multă atenţie, răbdare, stăpânire de sine şi dăruire. Bucătăria pentru mine e o evadare după o zi istovitoare de muncă. Cea mai importantă lecţie pe care am învăţat-o de la juraţi a fost că bucătăria nu e uşoară, dar dacă ai respect pentru ingrediente şi puţină imaginaţie, lucrurile ies bine. Cred că naturaleţea, sinceritatea şi talentul meu culinar sunt pricipalele calităţi care m-au adus în finală”, ne-a declarat Alexandra, considerată cea mai nesuferită dintre concurenţi.

Flavius Pop (29 de ani) – însoţitor de bord

“Aviaţia cu gătitul se pupă după cum îţi doreşti. Lucrez de 7 ani ca însoţitor de zbor la Wizzair, asta înseamnă că am călătorit destul de mult şi am avut contact cu diferite bucătării internaţionale. Am un program de lucru lejer şi asta îmi permite în timpul liber să gătesc ce doresc. În momentul în care m-am înscris în competiţie nu ştiam cine o să fie în juriu. Am avut parte de cea mai plăcută surpriză, văzând că jurat o să fie Samuel Le Torriellec, un chef care a lucrat în restaurante cu stele Michelin. Eu chiar îmi doream să încep o practică şi să lucrez într-un asemenea restaurant. Mă simt onorat că chef Samuel a gustat din mâncarea mea. Am învăţat multe de la el. În bucătărie trebuie să fie curăţenie, respect, creativitate şi trebuie să respecţi atât ingredientele cu care găteşti, cât şi persoanele pentru care găteşti”, ne-a spus Flavius. 

Ana Demian (24 de ani) – arhitect

“Arhitectura şi bucătăria sunt două domenii care pot crea un tandem armonios. Atât arhitectura, cât şi bucătăria sunt arte, care au în spate o muncă imensă. Cred că poate fi comparată construcţia unei case cu crearea unei farfurii de stele Michelin. În spatele ambelor rezultate stă multă muncă, pasiune, dăruire şi o echipă puternică. Chiar lucrez la un proiect care va vedea lumina zilei cât de curând, unde arhitectura şi bucătăria vor impresiona în tandem”.

CASTIGATOR MASTERCHEF 2017: 24 de concurenti au intrat in bucataria MasterChef, insa doar cei mai buni opt bucatari amatori vor afla ce inseamna emotiile semifinalei si vor trece prin cele incitante provocari. Ana, Atena, Alexandra, Lori, Bologa, Raul, Robert si Falvius se vor duela in trei probe de foc, care vin la pachet cu multe alte surprize.

Chef Samuel Le Torriellec, chef Razvan Exarhu si Liviu Popescu le vor nota preparatele, iar concurentii care vor reusi sa acumuleze cele mai multe puncte in cele trei probe vor intra in marea finala! Doar patru dintre cei opt vor avea sansa sa treaca mai departe catre marele premiu, ceilalti patru vor fi eliminiati in baza notelor obtinute.

Cei trei jurati le-au pregatit probe spectaculoase, unice in competitia MasterChef de pana acum, menite sa scoata din concurenti tot ce este mai bun, sa le testeze creativitatea, sa ii motiveze, sa puna 100% din potentialul lor in preparate.

Batalia dintre Lori si Alexandra va fi una intensa pana in ultimul moment: „Ar trebui sa ii acordam un Oscar pentru rolul pe care l-a intrepretat in acest concurs!”, va spune Alexandra, iar Lori va completa: „Nu apreciez nimic la ea!”. Chiar si libertatea totala le va pune bete in roate concurentilor: „Nu am nicio idee!”, va spune Bologa. Adaptarea la tipologiile umane si la cele de consum va fi una dintre cele mai dificile probe din semifinala.

Cum se vor descurca cei opt concurenti cu probele date de jurati, cine vor fi cei care vor avea cel mai echilibrat duel, dar si cine sunt cei care vor reusi sa acumuleze cele mai multe puncte si sa ajunga in marea finala MasterChef, ramane de vazut luni, la Pro TV, de la ora 22:00. 

Luni seara, se va difuza semifinala emisiunii de la Pro TV şi telespectatorii vor afla cine merge mai departe în finală ca să câştige marele premiu de 50.000 de euro şi titlul de „MasterChef al României”. Click! îţi spune totul despre semifinalişti şi ce şanse are fiecare să ajungă mai departe în Marea Finală!

CASTIGATOR MASTERCHEF 2017: Atena Ars e fascinată de bucătăria franţuzească şi s-a străduit de-a lungul concursului să pună în preparatele sale pasiunea care o motivează. Atena a spus că „MasterChef e o experinţă nouă pentru ea şi a demonstrat că poate face faţă oricărei provocări, impresionand juraţii şi câştigând un loc în semifinală. Atena iubeşte modellingul, dansul şi muzica, însă pasiunea ei pentru gătit a făcut-o să îşi dorească să câştige showul pentru a putea deschide un restaurant. Este cea mai mică dintre semifinalişti, are numai 23 de ani şi e studentă în Timişoara. În  2012 a participat la concursul „Miss Univers România” unde s-a calificat până în semifinale. Are 20% şanse să fie câştigătoare. 

CASTIGATOR MASTERCHEF 2017: Ana Demian (24 de ani). vine din Republica Moldova, locuieşte în Bucureşti şi îmbină perfect două mari pasiuni: arhitectura şi gastronomia. Gătitul e pasiunea care o împlineşte, o calmează, dar o şi inspiră pentru proiectele sale în arhitectură. Ana a demonstrat prin preparatele sale că e o fire perfecţionistă şi creativă, calităţi care i-au adus un loc în semifinală. Ana îşi doreşte să câştige şi să îşi deschidă un restaurant unde să îmbine armonios cele două mari pasiunile ale sale. Ana e studenta la Facultatea de Arhitectură în ultimul an. A călătorit aproape în toată lumea, iar motto-ul după care se ghidează e: „Bucătăria este inima unei case’’. Are 80% șanse să câştige premiul cel mare!

CASTIGATOR MASTERCHEF 2017: Alexandra Hirtea are 29 de ani şi este o fire luptătoare,. Consideră că va face faţă cu brio testului pe care semifinala „MasterChef” îl constituie. Principalul ei hobby e gătitul, dar are o afinitate pentru şofat. Alexandra este din Oradea şi a avut parte de încercări dificile în viaţă, însă a reuşit să găsească forţa interioară pentru a merge mai departe, până în semifinala MasterChef. Este ambiţioasă, iar acest lucru s-a văzut încă de la preselecţii. Are şanse 90% să ajungă să câştige concursul.   

CASTIGATOR MASTERCHEF 2017: Robert Petrescu este de profesie medic stomatolog şi profesează în propriul lui cabinet. Are 32 de ani şi este tatăl unei fetiţe de 4 ani. Pe lângă pasiunea lui pentru gătit, Robert este pasionat şi de pictură, iar acest lucru îl face să vadă în „MasterChef” un atelier în care îşi poate expima viziunea artistică. Robert este dispus să dea totul pentru a câştiga trofeul MasterChef, iar parcursul său de până acum în concurs a fost unul ascendent, demonstrâdu-le juraţilor că merită un loc în seminfinala. Are şanse 89 % să ajungă câştigător.   

CASTIGATOR MASTERCHEF 2017: Flavius Pop are 29 de ani, este însoţitor de bord şi îşi doreşte să câştige „MasterChef” pentru a urma cursurile unei şcoli culinare şi pentru a-şi achiziiona un food-truck. Flavius declară că experienţele pe care le-a avut până în timpul adolescenţei sunt cele care au dus la dezvoltarea pasiunii pentru gătit. Este o persoană serioasă, dar cu simţul umorului dezvoltat, care a demonstrat prin preparatele sale că merită un loc în semifinală. Unul dintre preparatele realizate de el l-a desemnat câstigătorul unui curs de gătit alături de chef Samuel Le Torriellec, unul dintre juraţii emisiunii. Are 95% să devină câştigător.   

CASTIGATOR MASTERCHEF 2017: Raul Vasiloni provine dintr-o familie cu 5 fraţi. Are 31 de ani şi este căsătorit. În prezent lucrează ca vospitor auto în Hunedoara. Acesta s-a apucat de gătit pentru a-şi impresiona soţia. Este o fire vorbăreaţă, amuzantă şi cu bun simţ. Singurul lucru care nu îi face plăcere să îl gătească este desertul. Raul a participat la MasterChef în primul rând pentru experienţă şi nu s-a gândit niciodată că va ajunge până în semifinale. El a dat dovadă de multă determinare şi capacitatea de învaţa şi evolua rapid, lucru cu care i-a impresionat pe cei trei juraţi de-a lungul competiţiei. Are şanse 30 % să treacă mai departe.

CASTIGATOR MASTERCHEF 2017: Lori Hasu are 40 de ani şi a dus o viaţă mai mult pe drumuri. La 18 ani a văzut pentru prima dată marea, la Costineşti, unde spală vase pentru a câstiga bani. Un an mai târziu aceasta a plecat să lucreze în Italia. A locuit împreună cu soţul ei în Spania, Italia şi Franta. Acum locuieşte la Paris împreună cu soţul ei şi cei doi copii, Satin şi Riven. Lori se declară o persoană deschisă, căreia îi place să vorbească foarte mult, să asculte şi să ofere sfaturi acolo unde îi sunt cerute. „MasterChef” a reprezentat  pentru ea o oportunitate, un pas spre noi realizări şi împliniri personale şi profesionale, iar acum e atât de aproape de a-şi împlini visul în semifinala „MasterChef”. Şanse să câştige – 48 %.

CASTIGATOR MASTERCHEF 2017: Sorin Bologa consideră bucătăria una dintre cele mai complexe meserii şi participarea la Masterchef o provocare pe care a trecut-o cu brio până în semifinală. Vrea să înveţe cât mai multe despre arta culinară şi să urmeze un curs la şcoala de bucatari Paul Bocuse. Sorin are 27 de ani şi s-a născut în Constanţa. A cunoscut pentru prima dată cultura gastronomică a francezilor când şi-a vizitat mătuşa la Bordeaux, apoi a continuat să înveţe multe despre bucătărie fiind nevoit să se implice într-o afacere fast-food din Craiova. Are şanse 55 % să meargă în finală.