Finanţare de 200.000 de dolari de la Google pentru programe de siguranţă online în România

Publicat: Miercuri, 20 Mai 2020 12:41 // Actualizat: Miercuri, 20 Mai 2020 12:41 // Sursa: romaniatv.net

Google.org, divizia Google ce se ocupă de proiecte filantropice, va acorda o finanțare de 200.000 de dolari către organizația Adfaber, un ONG din România a cărei misiune este încurajarea programării, educației digitale și susținerea adopției tehnologiei în rândul copiilor.

Proiectul finanțat de Google.org și dezvoltat de Adfaber se va derula timp de un an. Adfaber va realiza și oferi copiilor (cu vârste între 7 și 15 ani) programe educaționale despre siguranța online, prin formarea profesorilor și sprijinirea lor pentru a-i pregăti pe elevi. Adfaber va furniza materialele educaționale și suportul pedagogic.

Citeşte şi: Examenul de admitere la Facultatea de Medicină Bucureşti se va organiza pe Arena Naţională

Sunt o serie de întrebări despre siguranța online pe care nimeni nu le adresează când discută cu copiii, deși în ziua de astăzi sunt foarte importante. De mai mult de un an ne-am concentrat pe educarea copiilor și elevilor în siguranță online și ce înseamnă să fii un cetățean digital responsabil.

Suntem onorați și norocoși să colaborăm în următoarele luni cu profesori, părinți și elevi pentru a implementa în România unul dintre cel mai importante programe de siguranță online dedicate copiilor”, spune Alin Chiriac, fondator Adfaber, pentru startupcafe.ro.

Credem că este mai important ca oricând să ajutăm copiii să utilizeze internetul în siguranță și încredere. Prin acest grant vrem să susținem programele și ateliere coordonate de Adfaber și, împreună cu profesori și părinți, să încurajăm elevii să devină cetățeni online responsabili, a meționat Rowan Barnett, director Google.Org EMEA & APAC

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
finanţare google ONG pandemie coronavirus programe siguranta
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8721
RON
01 Oct
noapte 11 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H