Finul lui Liviu Dragnea votează guvernul Orban. Fără acest vot, Executivul PNL nu ar trece de Parlament

Plenul reunit al Parlamentului s-a reunit, luni, pentru votul de învestire a Guvernului propus de premierul desemnat Ludovic Orban.

04 nov. 2019, 13:11
Finul lui Liviu Dragnea votează guvernul Orban. Fără acest vot, Executivul PNL nu ar trece de Parlament

Liberalii au racolat încă un parlamentar pentru a-și trece guvernul. În urmă cu câteva clipe, în timpul discursurilor grupurilor parlamentare, în sală a intrat senatorul Emanoil Savin și s-a așezat în băncile PNL. Fostul lider PSD Liviu Dragnea și fosta sa soție, Bombonica, au fost în 2011 nașii de cununie la nunta de argint a lui Emanoil Savin, fost primar al Bușteniului.

 

Savin și-a dat recent demisia din PSD dar la moțiunea de cenzură nu a venit așa că liberalii nu se bazau pe acesta. Savin a fost convins azi să vină la vot.

De altfel, şi Liviu Dragnea vrea sesizarea Curții de Justiție a Uniunii Europene în dosarul de la Curtea de Apel București în care contestă noua conducere PSD, stabilită la Congres. Fostul lider PSD a depus la instanță mai multe cereri, între care și cea privind CJUE. În sesizarea depusă la fond, fostul lider invoca chiar dizolvarea formaţiunii. 

În sală şi-au anunţat prezenţa 235 de parlamentari ceea ce înseamnă că este întrunit cvorumul de lucru. pentru a trece, Guvernul Orban are nevoie de 233, ceee’a ce însemnă, ţinînd cont că în sală se află doi parlamentari PSD care nu participă la vot, că votuil lui Savind este decisiv.