Firea: Alina Gorghiu nu înţelege nimic pe tema bugetului, PNL şi-a contestat propriul amendament la CCR

Purtătorul de cuvânt al PSD Gabriela Firea a declarat marți că Alina Gorghiu, co-președintele PNL, "nu înțelege nimic pe tema bugetului", afirmând că "cei din PNL și-au contestat propriul amendament la CCR", potrivit Agerpres.

23 dec. 2014, 12:08
Firea: Alina Gorghiu nu înţelege nimic pe tema bugetului, PNL şi-a contestat propriul amendament la CCR

„Doamna Alina Gorghiu nu înțelege nimic din posibilele efecte pe care decizia PNL de a contesta bugetul pe 2015 la CCR le poate genera. Nu e nimic, îi mai explicăm noi încă o dată. Da, opoziția reprezentată de PNL-ul doamnei Gorghiu este profund iresponsabilă, ținând cont că au ajuns în situația penibilă în care contestă la CCR inclusiv un amendament pe care partidul domniei sale, PNL, l-a depus la buget. Amendament care, spre deosebire de alți ani, a fost aprobat de Comisia de buget-finanțe”, a spus Firea într-un comunicat de presă.

Ea a adăugat că instituțiile de stat și firmele din această țară așteaptă bugetul pe 2015, iar PNL le transmite autorităților locale din România, instituțiilor publice și companiilor din țara noastră să mai aștepte, „pentru că PNL vrea să se joace iresponsabil și profund neprofesionist de-a opoziția”.

„Tocmai pentru că românii nu sunt naivi, eu îi transmit doamnei Gorghiu că acțiunea PNL nu face decât să amâne intrarea în vigoare a bugetului și, implicit, să creeze nesiguranță pentru instituțiile publice și mediul de business din România la început de an 2015. PNL ar trebui să înceapă să înțeleagă democrația și, implicit, să accepte că bugetul pe 2015 a fost votat în Parlamentul României de o largă majoritate. Că bugetul pe anul viitor cuprinde și amendamente pe care PNL le-a depus, amendamente care au fost acceptate în Comisiile de buget-finanțe. Tocmai pentru că românii au transmis, în opinia noastră, un semnal foarte important la alegerile prezidențiale, invităm PNL, și o invit personal pe doamna Gorghiu, la mai multă decență în exprimarea publică și la mai multă responsabilitate în acțiunile politice din partea PNL”, se mai arată în comunicatul de presă.

Firea a mai menționat că România are nevoie de acest buget, chiar dacă PNL sau Alina Gorghiu în persoană „se opun cu înverșunare”, iar România nu poate merge înainte cu o opoziție „care joacă politicianist și profund neprofesionist rolul de Gică-Contra”.
Purtătorul de cuvânt al PSD mai afirmă că modul în care se exprimă și acționează „noul PNL” îi aduce aminte de vechiul PDL, ținând cont că „eminențele cenușii care își dau cu părerea” pe acest buget provin din guvernarea „de tristă amintire” condusă de PDL.

„Doamna Gorghiu și PNL trebuie să rețină că acest buget garantează pentru întregul an 2015 măsuri de creștere economică și stimulare a mediului privat, precum reducerea CAS, reducerea TVA în turism, menținerea TVA redus la pâine, menținerea neimpozitării profitului reinvestit, precum și reducerea taxei pe stâlp. Prin toate gesturile făcute de PNL în aceste zile, mie îmi este foarte clar că partidul doamnei Gorghiu nu este de acord cu aceste măsuri dedicate exclusiv stimulării mediului de business din România și sunt dispuși cu toții să creeze haos în ianuarie 2015, pentru simplul motiv că actuala opoziție nu se poate desfășura politic într-o stare de normalitate”, a mai precizat Firea.