Firea: Iohannis a LĂUDAT în SUA REZULTATELE Guvernului Ponta

Publicat: Miercuri, 30 Septembrie 2015 12:20 // Actualizat: Miercuri, 30 Septembrie 2015 12:24 // Sursa: romaniatv.net

Gabriela Vrânceanu Firea susține că președintele Klaus Iohannis a lăudat Guvernul Ponta, în vizita pe care a făcut-o în SUA.

Foto: Facebook/Gabriela Firea

Purtătoarea de cuvânt a PSD a declarat că liberalii au dorit să răstoarne Guvernul Ponta, ale cărui rezultate au fost lăudate de preşedintele Klaus Iohannis în timpul vizitei sale din Statele Unite.

Citeşte şi: KLAUS IOHANNIS, fotografie alături de Barack Obama: "Am schimbat câteva fraze, l-am invitat în România"

"O excelentă caracterizare a climatului economic din țara noastră vine din partea președintelui Iohannis care, aflat la New York, a avut ocazia să se adreseze unor foarte influenți oameni de afaceri de peste ocean:

«Economia României beneficiază de avantaje importante: creștere economică susținută, stabilitate financiară și monetară, datorie publică redusă, forță de muncă bine pregătită, precum și numeroase resurse naturale. ‪‎România reprezintă un element de stabilitate pentru întreaga regiune».

Aceasta este realitatea pe care PNL dorește s-o schimbe printr-o moțiune de cenzură. Pe vremuri circula un banc, al cărui tâlc se potrivește de minune situației de azi: întrebare la Radio Erevan – poate fi instaurat socialismul în Elveția? Răspuns: da, dar ar fi păcat", susține Gabriela Firea într-un comunicat de presă.

Senatorul PSD Gabriela Firea afirmă că, în premieră, moțiunea de cenzură a liberalilor nu a vizat activitatea guvernamentală, "ci strict problemele din justiție ale premierului", ''ceea ce demonstrează că Opoziția, în general, și PNL, în special, trăiesc într-o realitate paralelă, virtuală, care nu are nimic de-a face cu ce se întâmplă în țară''.

"Săptămâna aceasta s-a cerut din nou, a nu știu câta oară, demisia Guvernului. Nu doar printr-o declarație politică rostită de la tribuna Parlamentului sau la televizor, ci printr-o moțiune de cenzură, Opoziția înțelegând să folosească în acest fel unicul 'glonț' pe care îl avea în această sesiune parlamentară.

La fel ca și celelalte încercări, și aceasta a fost sortită eșecului. Există însă și o diferență notabilă față de celelalte moțiuni de cenzură îndreptate împotriva Guvernului Ponta. În premieră absolută, această moțiune de cenzură nu a vizat niciun aspect al activității Guvernului, ci strict problemele din justiție ale primului-ministru.

Ceea ce demonstrează că Opoziția, în general, și PNL, în special, trăiesc într-o realitate paralelă, virtuală, care nu are nimic de-a face cu ce se întâmplă în țară. Iar în țară se întâmplă niște lucruri, din păcate pentru ei, total opuse celor din Matrix-ul liberal", a spus senatorul social-democrat, într-o declarație politică.

Gabriela Firea susține că măsurile implementate de Guvernul Ponta s-au dovedit a fi oportune, fapt remarcat, în opinia sa, și de către președintele Klaus Iohannis.

"O excelentă caracterizare a climatului economic din țara noastră vine din partea președintelui Iohannis care, aflat la New York, a avut ocazia să se adreseze unor foarte influenți oameni de afaceri de peste Ocean: «Economia României beneficiază de avantaje importante — creștere economică susținută, stabilitate financiară și monetară, datorie publică redusă, forță de muncă bine pregătită, precum și numeroase resurse naturale. România reprezintă un element de stabilitate pentru întreaga regiune»", a subliniat Gabriela Firea.

Aceasta a reamintit că, prin politicile promovate de Guvern, au fost create noi locuri de muncă, iar altele au fost aduse la suprafață din "zona gri" sau chiar "neagră".

"Prin creșterea semnificativă a salariului minim pe economie, de la 600 de lei la 1.050 lei brut, a crescut și baza de impozitare pentru asigurări sociale și de sănătate, chiar dacă a fost redusă cota procentuală a CAS. Asta înseamnă cu adevărat o politică proactivă în domeniul social. La asta se adaugă o altă premieră, după 25 de ani, nu vom avea inflație în România.

Citeşte şi: Gabriela Firea va merge la MEDIATOR: "Nu am de ce să mă împac cu Traian Băsescu, nici de ce să mă cert"

Mai mult, tot în premieră, încasările la buget sunt clar excedentare față de Legea bugetului. Anul acesta este prima dată când o estimare din Legea bugetului s-a dovedit pesimistă și, când, de fapt, s-au văzut efectele reformelor economice și ale combaterii evaziunii fiscale de către ANAF. Aceasta este realitatea pe care PNL dorește s-o schimbe printr-o moțiune de cenzură", a adăugat senatorul PSD.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
crestere economica romania Gabriela Vranceanu Firea Klaus Iohannis
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
30 sep 12:30
...Firea susține că președintele Klaus Iohannis a lăudat Guvernul Ponta, în vizita pe care a făcut-o în SUA. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
30 sep 12:30
...Firea susține că președintele Klaus Iohannis a lăudat Guvernul Ponta, în vizita pe care a făcut-o în SUA. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net

...
1
EUR
4.7787
RON
28 Jan
noapte 2 °
zi 9 °
Ultimele joburi adaugate
24 H